65+BezienswaardighedenGezin

Top 10 uitjes in Limburg Provincie

bron: libelle.be

Wist je dat Limburg de meest oostelijke provincie van Vlaanderen is? Tevens is de Limburg de grootste fruitproducent van België en grenst aan de noordkant aan Nederland. De provincie hoofdstad is Hasselt, waar ook de jenever vandaan komt. Deze heeft een autovrij historisch centrum waar je lekker kan shoppen, maar ook Genk is een aanrader. Verder vindt je er een dierentuin, planetarium, het natuurreservaat. De Maten en Bokrijk, een openluchtmuseum voor negentiende-eeuwse Vlaamse architectuur.

1. Doorkijkkerk

We beginnen onze reis door Limburg in Borgloon waar er een paar interessante zaken te zien waaronder de Stroopfabriek waar deze plaats in de vorige eeuw de bakermat van was. De Doorkijkkerk is een prachtig kunstwerk wat je vind midden in de natuur en vaak voorkomt in het decor van Vlaamse televisie programma’s.

Meer informatie over een bezoekje doen in Borgloon vind je op deze website

bron: Visit Limburg
Net over de grens, heerlijk relaxen!

2. Openluchtmuseum Bokrijk.

Het domein Bokrijk is gelegen in de gemeente Genk. Je vind er een openluchtmuseum, een arboretum en een openluchtspeeltuin. Ook kan je er een lange wandeling maken en zelfs door het water fietsen. Vroeger(toen alles beter was) was de toegang gratis, maar dat kost tegenwoordig wel een beetje euro’s.

Bezoekadres is Bokrijklaan 1 te 3600 Genk en kaartjes reserveer je hier!

bron: Reddit

3. Japanse Tuin.

De grootste Japanse Tuin van Europa bevind zich bij Hasselt en de tuin is een ontwerp van Inoue Takuyuki. De tuin werd ingehuldigd in 1992 en is het resultaat van de vriendschap tussen Hasselt en Itami.
Er is een ceremoniehuis, een theehuis en een waterval en prachtige bomen en planten te bewonderen. Ik vind het vooral in de lente de moeite om te bezoeken.

Bezoekadres is Gouverneur Verwilghensingel 15 te 3500 Hasselt en voor tickets hier.

bron: Visit Hasselt

4. Nationaal Jenevermuseum Hasselt.

Het Jenevermuseum in Hasselt opende zijn deuren in 1987. In 2014 onderging het een grondige renovatie. Sindsdien word de informatie aangeboden in een gevarieerde mix. Zo zijn er heel collectiestukken, maar ook bijvoorbeeld animaties en quizzen. Zeker de moeite en nadien in het proeflokaal!

Bezoekadres is Witte Nonnenstraat 19 te 3500 Hasselt en voor kaartjes kan je hier.

bron: jenevermuseum

5. Teseum.

Het Teseum is een museum in Tongeren. Het bevind zich in de Lieve Vrouw basiliek.

Je kan een heel goed beeld krijgen in hoe de religieuze voorwerpen werden aangewend. Ontdek alle kerkschat uit ons verleden en daar staat Tongeren toch om bekend.

Bezoekadres is Museumkwartier 2 te 3700 Tongeren en meer informatie op de website

bron: teseum.be

6. Nationaal Park Hoge Kempen.

De Hoge Kempen, is eigenlijk een grote puinkegel gevormd door keien en stenen uit de Ardennen, die tijdens de Ijstijd door de Maas zijn afgezet in het zuidoosten van de Limburgse Kempen, later door zeewinden bedekt met zand. Het was het eerste nationale park wat door de Vlaamse overheid werd opgericht. Het Nationaal Park Hoge Kempen werd op zondag 26 maart 2006 feestelijk geopend en je kan er heerlijk wandelen of fietsen.

Voor meer informatie surf naar de volgende website daar vind je alle antwoorden op je vragen.

bron: visitlimburg.be

7. Labiomista.

Het begon allemaal in het begin van de 20e eeuw toen er in de Limburg 7 steenkoolmijnen verrijzen. Onder deze zeven was er ook de Zwartberg. Toen half werkend Italië alle steenkool boven hadden gehaald werd de Zwartberg in 1967 gekocht door de familie Wauters en een zoo, die in 1970 openging. Marcel Wauters verkreeg de meeste dieren van circussen en failliete dierentuinen. Dit alles koste heel veel geld en in 2015 nam Koen Vanmechelen het park over en werd het Labiomista een feit.

Bezoekadres is Marcel Habetslaan 50 te 3600 Genk en tickets kan je hier bestellen

bron: Visit Limburg

8. Gallo-Romeins Museum.

Dit museum bevind zich ook in Tongeren. Het Provinciaal Gallo-Romeins Museum in Tongeren werd in 1954 geopend en in 2018 aan de stad geschonken. Het bestaat al sinds 1854 en je zult er je helemaal Astrix of Oblix voelen. Ook zijn er veel tijdelijke tentoonstellingen, maar ook archeologische vondsten.

Bezoekadres is Kielenstraat 15 te 3700 Tongeren en voor meer info surf je naar deze website.

bron:Gallo Romeins museum

9. Mijndepot Waterschei.

Je kan niet zonder de mijnbouw door Limburg reizen vind ik. In Waterschei, stadsdeel van Genk bevind zich het Mijndepot. Hier vind je een collectie van werktuigen en machines die in de mijn van Waterschei werden gebruikt. Het depot is ondergebracht in het voormalig magazijn van de mijn, een deel van het hoofdgebouw en krijg je een goede indruk hoe een dagje in de mijn er aan toe ging.

Bezoekadres is Thorpark 8003 – 3600 Genk en voor meer informatie surf naar de website.

bron: mijndepot.be

10. Plopsa Indoor Hasselt.

Plopsa Indoor ligt naast de Ethias Arena in Hasselt. Het werd in 2005 geopend en is onderdeel van Studio 100, die meerdere parken bezitten in Belgie en Nederland. Het voordeel van Plopsa Indoor is dat je lekker droog zit en je de kids er een groot plezier meedoet. Die kunnen zich uitleven in een van 24 attractie en jij kunt lekker op het terras zitten!

Bezoekadres is Gouverneur Verwilghensingel 70 B-3500 Hasselt en voor tickets, druk hier!

bron:Plopsaindoorhasselt

Gerelateerde berichten
GezinGratis Uitjes

Goedkoop en bijna gratis uit eten!

Ja, wij van top10uitjes houden van lekker eten, wie niet? En als dat nog kan voor weinig! Hieronder…
Lees meer
BezienswaardighedenPretparken

Top 10 uitjes in de provincie Waals-Brabant

Samen met Vlaams-Brabant de jongste 2 provincies van België en ik heb in Vlaams Brabant gewoond en…
Lees meer
BezienswaardighedenCultuur & Museum

Top 10 uitjes in de provincie Namen

Is ontstaan in 1815 na de grote nederlaag van Napoleon, voorheen het Franse departement Samber en…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *