Actieve UitjesBezienswaardighedenGezin

Top 10 uitjes in de provincie West – Vlaanderen

bron: Westtoer

Persoonlijk mijn favoriete provincie, ik praat ook als Donald Muylle als gevolg van de hersenschade die ik in 2018 opliep(dit niet om meneer Muylle te beledigen). De uitgestrekte stranden van de Panne, de Westhoek waar veel is geleden. En natuurlijk Brugge, de schone. Hier heb je bijna alles. Ook goed eten en drinken en heel veel top 10 uitjes.

1) Bellewaerde.

Dit is een pret en dierenpark, gelegen nabij Ieper. Het park is toch nog 54 ha. en in handen van de Walibi mannen. De mascotte van het park is koning leeuw. Het park wat eerst van de familie Florizone was deed zijn deuren open in 1954. Het park telt heel wat attracties, waaronder de populairste; Farwest, Canada, Rivir Splash, Keverbaan en Suske en Wiske en nog veel meer.

Bezoekadres is Meenseweg 497 te 8902 Ieper en voor tickets druk je hier!

bron: bellewaerde.be

2) Abdijmuseum Ten Duinen.

Abdijmuseum Ten Duinen is een museum welk in de badplaats Kokszijde staat. De basiscollectie van het Abdijmuseum wordt gevormd door voorwerpen die op de site van de abdij opgegraven zijn: imposante architecturale stukken in natuursteen of in baksteen.

Bezoekadres is A. Verbouwelaan 15 te 8670 Koksijde en je kunt je museumbezoek hier reserveren!

bron: tenduinen.be

3) Provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne.

In het Bezoekerscentrum Duinpanne ontdek je de pracht van de regio en de natuurlijke omgeving. Laat je buiten én binnen verrassen door het unieke duin-, kust- en zeeleven. Scholen, verenigingen en groepen beleven een boeiend en aangepast programma na reservatie. In de groene winkel koop je fiets- en wandelkaarten, zoekkaarten, publicaties en loepjes. Kinderen leven zich uit met verschillende zoektochten. Het terras is bij mooi weer een fantastische plek om misschien een regionaal biertje te proeven uit West Vleteren!

Bezoekadres is Olmendreef 2 te 8660 De Panne en meer wat er precies te doen is, hier.

bron: natuurenbos.be

4) Boudewijn Seapark.

Zin in een dolfijne dag vol avontuur? Kom dan naar Boudewijn Seapark! Geniet van de verschillende shows en ontdek alle attracties, zowel indoor als outdoor! In ons attractiepark vind je meer dan 30 attracties, en vergeet ons waterpark of in de winter onze schaatsbaan niet.

Bezoekadres is Alfons de Baeckestraat 12 te 8200 Brugge en tickets boek je natuurlijk hier!

bron: Brugse Ommeland

5) For Freedom Museum.

Dit museum vind je in Ramskapelle(Knokke-Heist) en spitst zich volledige toe op de bevrijding van West-Vlaanderen en de slag om de Schelde. Het museum bevind zich in een oude gemeente school en erg mooi is de permanente tentoonstelling ‘ zien en doen’.

Bezoekadres is Ramskapellestraat 91/93 te 8301 Knokke-Heist en je kunt meer informatie vinden op deze mooi website.

bron: forfreedommuseum.be

6. Frietmuseum.

Friet of patat zoals de Hollanders zeggen is mijn favoriete eten, maar mag het helaas niet veel meer eten. Het staat in Brugge en behandelt het hele proces van aardappel tot friet. Aan het eind van de rondgang mag je tegen betaling eens een ouderwetse puntzak proeven!

Bezoekadres is Vlamingstraat 33 te 8000 Brugge en voor meer informatie kijk je het beste hier!

bron: Brugse Ommeland

7) In Flanders Field Museum.

Het In Flanders Fields Museum is een interactief oorlogsmuseum bevind zich in Ieper.  Het museum werd in 2012 en 2021 grondig vernieuwd. Nu kan je ervaren hoe de eerste tanks reden, maar ook bijvoorbeeld een film over het bevrijdingsoffensief in 1918.

Bezoekadres is Grote Markt 34 te 8900 Ieper en kaartjes boek je hier.

bron: flandersfields.be

8) Museumschip Amandine.

Amandine 129 is een grote vissersboot, en ligt in Oostende. Het was de laatste IJsland vaarder en werd in 2000 na een leven vol avontuur, gevaar, en gezwoeg in het droogdok getrokken. Nu kan je de tentoonstelling en de ingerichte Amandine geven je een goed idee van het ruige leven aan boord van een IJslandvaarder. Verschillende scènes beelden de activiteiten op de boot uit. Een intense ervaring voor alle zintuigen.

Bezoekadres is Vindictivelaan 35Z te 8400 Oostende en kaartjes koop je terplekke, meer info krijg je hier!

bron: visitoostende.be

9) Museum aan de IJzer.

Dit Museum aan de IJzer ligt in Diksmuide in de Ijzertoren. Dat is een vredesmonument aan de oevers van de IJzer. De 22 verdiepingen van de Ijzertoren zijn ingericht als een museum. Ik ben daar zo’n 15 jaar geleden geweest en vond het allemaal zeer mooi en interessant. Voor mij en de kinderen zeer leerzaam!

Bezoekadres is IJzerdijk 49 te 8600 Diksmuide en tickets bestel je hier!

bron:museumaandeijzer.be

10)Plopsaland De Panne.

Plopper de plop, zei de Kabouter Plop. En toen was daar het themapark in De Panne een feit en daar stopt zelfs de kusttram van de Lijn. Ik ben daar ook geweest en herinner me nog dat het erg proper en niet te lange wachttijden, maar ook meer dan 15 jaar geleden en in de begin jaren. Nu is mijn kleinzoon al weer bijna 2, dus zal ik binnenkort weer mogen en kan ik je up-to-date info geven.

Bezoekadres is  De Pannelaan 68 te 8660 De Panne en tickets koop je simpel hier!

bron:plopsafansite.be

Gerelateerde berichten
GezinGratis Uitjes

Goedkoop en bijna gratis uit eten!

Ja, wij van top10uitjes houden van lekker eten, wie niet? En als dat nog kan voor weinig! Hieronder…
Lees meer
BezienswaardighedenPretparken

Top 10 uitjes in de provincie Waals-Brabant

Samen met Vlaams-Brabant de jongste 2 provincies van België en ik heb in Vlaams Brabant gewoond en…
Lees meer
BezienswaardighedenCultuur & Museum

Top 10 uitjes in de provincie Namen

Is ontstaan in 1815 na de grote nederlaag van Napoleon, voorheen het Franse departement Samber en…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *