BezienswaardighedenPretparken

Top 10 uitjes in de provincie Waals-Brabant

bron:historiek.net

Samen met Vlaams-Brabant de jongste 2 provincies van België en ik heb in Vlaams Brabant gewoond en in Waals Brabant gewerkt, dus je hebt te doen met een ervaringsdeskundige. Ik vond beide provincie wel goed, qua eten en drinken en met Frans komt men beter weg dan met Vlaams, vooral in Waals Brabant. Daar spreekt bijna niemand Vlaams is mijn indruk. Wel is er veel te zien!

1) Walibi Belgium.

Walibi Belgium is een pretpark dat in 1975 startte. Opgericht door de Eddy Ready en het ligt in 3 gemeenten, namelijk Waver-Limal-Bierges. Samen dus Walibi, dat kleine kangoeroetje, welk de mascotte is van het park. Momenteel in handen van de Compagnies des Alpes, die hebben ook nog meerdere parken zoals Parc Astrix, Bellewaerde etcetra. In Walibi is er teveel om op te noemen, zou er een boek over kunnen schrijven en zou zeggen neem daar een kijkje!

Bezoekadres is Boulevard de l’Europe 100, 1300 Waver, en voor reservaties klik hier!

bron:walibi.be

2) Brocante du Lion.

De Leeuw van Waterloo is een herdenkingsmonument voor de Slag bij Waterloo dat op initiatief van koning Willem I die koning was van de koninkrijk der Nederlanden. Het monument staat op het grondgebied van de gemeente Eigenbrakel. Het monument bestaat uit een reusachtige gietijzeren leeuw die op een kunstmatige heuvel 45 meter boven de omringende vlakte uit troont. Ieder jaar wordt de slag bij Waterloo nog na gespeeld en ik was daar als jonge onderofficier een keer bij.

Bezoekadres is Route du Lion te 1420 Braine-l’Alleud en wil je meer weten, klik dan hier!

bron:walloniebelgietoerisme.be

3) Le Maca.

Dit bronzen ventje, dat het perron van het stadhuis beklimt, stelt de ondeugende en impulsieve aard van de bewoners van Wavervoor. Naar het initiatief van Joseph Even en door de middelen van de vereniging voor vakmannen en het VVV-kantoor werd dit beeld gemaakt door Jean Godart en ingehuldigd op 26 augustus 1962. Het haaien van zijn achterwerk zou volgens de legende geluk brengen..

Bezoekadres is Place de l’Hôtel de Ville 15/27 te 1300 Waver en het is gratis te bezoeken!

bron:cirkwi.com

4) Hougoumont (Musée de la Ferme d’Hougoumont).

Hougoumont is een kasteelboerderij in de Belgische gemeente Eigenbrakel. Deze plaats speelde een grote rol in de Slag bij Waterloo, en had een grote ommuurde tuin, een boomgaard en een park. Het lag aan de rechterflank van Wellington tijdens de befaamde slag en de kleine dictator slaagde niet die te veroveren. De boerderij is sinds 1938 een beschermd monument.

Bezoekadres is Chemin du Goumont te 1420 Braine-l’Alleud en voor meer info, ga je het beste naar deze website!

bron:waterloo-tourisme.com

5) The Wellington Museum.

Het Wellington Museum is een museum in het centrum van de Belgische plaats Waterloo. Het is genoemd naar Arthur Wellesley, beter bekend als Wellington. Hij versloeg Napoleon Bonaparte tijdens de Slag bij Waterloo en installeerde hier zijn hoofdkwartier .Sinds 1955 zit in dit gebouw het museum en als je geïnteresseerd bent in de slag bij Waterloo moet je dit zeker bezoeken!

Bezoekadres is Chaussée de Bruxelles 147 te 1410 Waterloo en voor reservatie!

bron:museewellinton.be

6) Aqualibi.

Aqualibi is een waterpark van het attractiepark Walibi Belgium. Het gaat om een gebouw dat verschillende zwembaden en waterglijbanen herbergt. Het ging in 1987 open en in 2010 een jaar dicht om te renoveren en klaar voor de toekomst te maken!

Bezoekadres is Boulevard de l’Europe 100, 1300 Waver en voor tickets, die reserveer hier.

bon:aqualibi.be

7) Waterloo Tourisme.

Je weet wel waarom Waterloo zo bekend is geworden? Dat is dankzij dat kleine ventje, keizer Napoleon. Die in ballingschap was op Elba. Via Juan-lens-Pins wederom probeerde Europa te veroveren. Gelukkig werd hij in Waterloo gestopt in 1815! Daarom zijn er zoveel spannende dingen te doen, neem maar een kijkje, hier.

8) Wandelen of fietsen in Waals-Brabant.

Waals-Brabant, ook wel bekend als de tuin van Brussel is echt een groene streek die ook wel enige stadscentra omvat. Herbron je in de schaduw van grote bomen, ga wandelen of fietsen in een van de vele parken, en groene ruimtes waar natuur en gezinsactieviteiten samengaan. Daarom raden wij je het bos van Beumont aan. In deze natuuromgeving met eeuwenoude bomen en een vermaarde verzameling rododendrons en azalea’s, kunt u zich volop sportief uitleven. U kunt trainen op 2 pistes (400 en 1500 m) of op de gezondheidspiste (23 obstakels). Picknickzones nodigen uit voor een verdiend ontspannend mom en stukken voordeliger dan een bezoek aan het park van de kangoeroe, en gezonder voor de portemonnee!

Bezoekadres is Rue Sainte Anne te 1300 Waver en voor meer info, neem hier een kijkje.

bron:walloniebelgietoerisme.be

9) La Maison Des Anniversaires.

Vier hier je verjaardag, in het huis van de verjaardagen. Zij organiseren de verjaardagen voor je kinderen. Organisatie van multidisciplinaire vakantiecursussen (artistiek, culinair, wetenschappelijk, multimedia, enz.).Erg leuk!

Bezoekadres is Rue de Rixensart 18 te1332 Genval.

bron:lest-eclair.fr

10) Hergé Museum.

Het Hergé-museum is een museum in Louvain-la-Neuve, België, rond de stripauteur Georges Remi, alias Hergé. De nadruk ligt op zijn belangrijkste creatie, stripfiguur Kuifje. Aan dit museum rond Hergé en zijn stripfiguur Kuifje gaat een roerige ontstaansgeschiedenis vooraf. Dat kan je allemaal lezen bij Wikipedia of beleven in het huidige museum.

Bezoekadres is Rue du Labrador 26, 1348 Ottignies-Louvain-la-Neuve en reserveren doe je hier!

bron:museeherge.com

Gerelateerde berichten
BezienswaardighedenCultuur & Museum

Top 10 uitjes in de provincie Namen

Is ontstaan in 1815 na de grote nederlaag van Napoleon, voorheen het Franse departement Samber en…
Lees meer
BezienswaardighedenCultuur & Museum

Top 10 uitjes in de provincie Luik

We bezoeken de top 10 uitjes in de provincie Luik, waarvan onderstaand onze bevindingen. Het is een…
Lees meer
Actieve UitjesBezienswaardighedenGezin

Top 10 uitjes in de provincie West - Vlaanderen

Persoonlijk mijn favoriete provincie, ik praat ook als Donald Muylle als gevolg van de hersenschade…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *