BezienswaardighedenCultuur & MuseumGezin

Top 10 uitjes in de provincie Oost-Vlaanderen

bron: Radio 2

Oost-Vlaanderen de wielerprovincie bij uitstek, maar ook prachtige bezienswaardigheden. Of laat je eens culinair verrassen in een restaurant met regionale streek producten. Verder is er ook veel op cultureel gebied, zoals Aalst carnaval of de Lokerse-of Gentse feesten!

1. Gravensteen.

Het Gravensteen staat in Gent en is de laatste overgebleven middeleeuwse burcht van Vlaanderen. Delen hiervan zijn dagelijks open voor het publiek. Het bestaat al sinds de 9e eeuw om de inwoners van Gent te beschermen. De burcht heeft dus een eeuwen oude geschiedenis. Daarom als je Gent bezoekt ga daar zeker naar toe.

Bezoekadres is Sint-Veerleplein 11 te 9000 Gent en voor tickets moet je hier wezen.

bron: Visit Flanders

2. Waasland Shopping Center.

Geheel iets anders is het winkelcomplex in de stad Sint-Niklaas. In de vroege jaren 70 werd er een koopcentrum van 40 winkels geopend. Nu is een beetje groter gegroeid, namelijk 140 zijn er heden ten dage terug te vinden. Jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers die hun euro’s hier laten rollen en vaak als pakezels naar huis gaan.

Bezoekadres is Kapelstraat 100 te 9100 Sint-Niklaas en meer shop informatie vind je hier op deze website.

bron: Radio 2

3. De Helix.

De Helix, Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu, stimuleert en ondersteunt educatie en vorming rond milieu, natuur en duurzame ontwikkeling. Het centrum ontwikkelt innoverende educatieve producten en methodieken voor diverse doelgroepen. Vaak is er op de zondagen een thema voor het hele gezin!

Bezoekadres is Hoogvorst 2 te 9506 Grimminge en om te zien wat er te doen verwijs ik je naar deze website.

bron: Radio MIG

4. Centrum Ronde van Vlaanderen.

Het CRVV is gelegen in de wielerstad Oudenaarde en bevat een wielermuseum en een bezoekerscentrum. Het ging open in 2003 als een interactief bezoekers- en belevingscentrum. Je kan er uitgebreid luister- en kijken naar oude fragmenten uit voorgaande jaren van de meeste koersen, maar is opgebouwd rond de Ronde van Vlaanderen en misschien tref je er wel een oude kampioen.

Bezoekadres is Markt 43 te 9700 Oudenaarde en voor meer informatie en tickets moet je hier zijn.

bron. CRVV.be

5. Belfort te Gent.

Het Belfort in Gent is een hoge toren van wel 95 meter. De toren is de middelste toren van de beroemde Gentse torenrij, samen met de Sint-Nikolaaskerk en de Sint-Baafskathedraal. Naast deze mooi gebouwen trek je de Gentse Lakenhal. Men begon vroeg in de 14e eeuw aan het Belfort te bouwen, en eind 14e eeuw was het houten bouwwerk klaar. In de loop der tijd werd het van steen en je kunt het dagelijks bezoeken van 10 tot 18 uur.

Bezoekadres is Sint-Baafsplein te 9000 Gent en voor tickets druk je hier!

bron: belfortgent.be

6. Vleeshal te Oudenaarde.

De Vleeshal is een historisch gebouw en staat op de markt in Oudenaarde. Dit gebouw verving rond 1780 de overdekte vleesmarkt, die uit de 14e eeuw stamde. Na lange tij dienst te hebben gedaan voor het vlees gilde en de beenhouwers. Werd het pand in de jaren ’80 grondig gerestaureerd en kreeg de stedelijke openbare bibliotheek er een gepast onderkomen.

Bezoekadres is markt 1 te 9700 Oudenaarde en voor meer informatie verwijzen we je naar de website.

bron: Stad Oudenaarde

7. Stadspark Aalst & het Gasthuys.

Het Stadspark ligt even ten zuiden van het centrum van Aalst. Even ten noorden van de Delhaize waar de bende van Nijvel in 1985 wreed toesloeg. Het park is een kunstmatig natuurdomein met een recreatieve-educatieve functie en 15 hectare groot. Dagelijks open van zonsopgang tot zonsondergang.

Het Gasthuys is gewijd aan archeologie, toegepaste kunst, de historie van de stad Aalst en enkele prominente Aalstenaars. Dus niet echt een carnavalsmuseum zoals mijn echtgenote dacht, alhoewel er wel een deel aan is gewijd. Ook pastoor Daens kom je daar tegen, je weet wel in de film gespeeld door Jean Decleir. Natuurlijk ook de schrijver en kunstschilder Louis Paul Boon, die onder andere het boek Pieter Daens schreef en nog heel veel meer…….

Bezoekadres van het stadspark is Parklaan te 9300 Aalst en van het Gasthuys is Oude Vismarkt 13 te 9300 Aalst en meer info!

bron: facebook

8. Neigembos.

Het is een groot bos van meer dan 70 hectare, dat in Meerbeke ligt. Dat was tot een paar jaar geleden de aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen. Er staan hoofdzakelijk beuken en in mindere mate eik en es, dit heeft te maken met de zure bodem.


Op de website van de stad Ninove vind je meer informatie over het Neigembos en ook bij die van natuur & bos(wel doorklikken).

bron: vtbkultuur

9. Boerenhof in Gent.

Toen ik voor het eerst in Gent bekend raakte, moest ik met enkele belangrijke klanten gaan eten. Op de vraag waar dan? Gingen we naar het Boerenhof zo’n 30 jaar geleden al weer. Het staat me nog altijd bij; chateaubriand met bernaise saus, voor mij als boertje allemaal nieuw. Ook dat de ober een fles oude wijn chambreerde en mijn baas zijn hart sloeg op hol bij het zien van de rekening. Enkele jaren later er nog diverse malen met de kinderen geweest, heerlijke tijd gehad en zij ook in de speeltuin!

Bezoekadres is Gentstraat 2 te 9041 Gent – Oostakker en voor een menu keuze, klik je hier!

bron: boerenhof.be

10. Meersland Bootverhuur.

Meersland Bootverhuur vind in Lokeren-Daknam. Zij verhuren kajakken, sloepen en boten voor enkele uren tot bijna de hele dag. Om over de Durme en de Moervaart in het Waasland te varen. Je kan ook opstappen op de Markt in Lokeren.

Bezoekadres is Durmelaan te 9160 Lokeren en voor meer informatie en prijzen druk je hier.

bron: bootverhuur Meersland

Gerelateerde berichten
GezinGratis Uitjes

Goedkoop en bijna gratis uit eten!

Ja, wij van top10uitjes houden van lekker eten, wie niet? En als dat nog kan voor weinig! Hieronder…
Lees meer
BezienswaardighedenPretparken

Top 10 uitjes in de provincie Waals-Brabant

Samen met Vlaams-Brabant de jongste 2 provincies van België en ik heb in Vlaams Brabant gewoond en…
Lees meer
BezienswaardighedenCultuur & Museum

Top 10 uitjes in de provincie Namen

Is ontstaan in 1815 na de grote nederlaag van Napoleon, voorheen het Franse departement Samber en…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *