BezienswaardighedenCultuur & Museum

Top 10 uitjes in de provincie Namen

bron:walloniebelgietoerisme.be

Is ontstaan in 1815 na de grote nederlaag van Napoleon, voorheen het Franse departement Samber en Maas. De hoofdstad is Namen, maar 2 eeuwen geleden Philippeville. Het werd een paar jaar Nederlands grondgebied, maar na keskeschiet Belgisch grondgebied. Er is veel te bezoeken en ik weet uit ervaring dat je er lekker kunt eten en drinken!

1) Kasteel van Fernelmont.

Het kasteel van Fernelmont ligt in Noville-les-Bois, onder de rook van Namen. Het kasteel bestaat uit een 13e-eeuwse donjon, een 16e-eeuws woonhuis en een achterhuis uit de tweede helft van de 18e eeuw. Als je in de buurt bent ga dan een kijkje nemen!

Bezoekadres is Rue des Combattants 77 te 5380 Fernelmont en helaas op de website komt er een winterschilder te voorschijn.

bron:valleedelameuse-tourisme.be

2) Belfort van Namen.

Het Belfort van Namen of  Tour Saint-Jacques genoemd is het historisch belfort in Namen stad. De toren werd rond 1388 gebouwd als een onderdeel van de stadswal en later in de 18e eeuw het belfort van de stad. Het is op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet.

Bezoekadres is Rue Château des 4 Seigneurs 8 te 5020 Namur en wederom een geheime bestemming!

bron:namurtourisme.be

3) Halle al Chair.

Het Halle al Chair was het gildehuis van de slagers in de nieuwe tijd. Het gebouw is eigendom van de stad en herbergt anno 2021 een deel van de collectie van het archeologisch museum. En ook in de middeleeuwen wilden de mensen spareribs, satés en lekker gerookte hespen. Wat dacht je dan!

Bezoekadres is Rue du Pont te Namur en meer te weten komen, doe je hier.

bron:namurtourisme.be

4) Kajakken in de Ardennen.

Een erg leuke en sportieve bezigheid is Kajakken en bij Kayaks La Vanne kan je de rivier de Semois afdalen en dat is een heel avontuur. Natuurlijk kan je het beste het water niveau van te voren bekijken op de website!

Bezoekadres is Rue Léon Henrard 10 te 5550 Alle-sur-Semois en reserveren kan je op hun website doen!

bron:kayakslavanne.be

5) Citadel van Dinant.

Deze citadel ligt 100 meter boven de stad Dinant en sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog een historisch en wapenmuseum te bezichtigen. Je kan met eigen vervoer tot aan de citadel rijden, of kan vanuit de stad een trap uit 1577 met 408 treden beklimmen. Sinds 1956 kan men ook met een kabellift het hoogteverschil overwinnen. Deze kabelbaan werd in 1997 vernieuwd en hopelijk niet door een Italiaanse monteur!

Bezoekadres is Chemin de la Citadelle 1 te 5500 Dinant en voor meer wetenswaardigheden surf je naar hier.

bron:citadellededinant.be

6) Maison Leffe in Dinant.

Ooit ben ik eens in de Abdij geweest. Na een tijdje wachten kwam er een monnik naar buiten gelopen, die klapte in zijn handen. Daarmee vroeg hij om aandacht, en deelde al die dorstige toe, dat er bij een bezoek geen bier geproefd ging worden. Maar dat heeft wel gezorgd dat er nu een biermuseum van Leffe met proeverijen in La Merveilleuse Hotel, een voormalig klooster met uitzicht op de stad.

Bezoekadres is Charreau des Capucines 23 te 5500 Dinant en voor meer info, moet je hier zijn.

bron:leffe.com

7) Boottocht op de Maas.

In Dinant ligt nog een watertje, de Maas. Die doorkruist dit stadje en daar vind je niet alleen erg leuke barretjes en restaurantjes, maar je kunt daar ook op Cruise gaan. Dat kan je doen met Dinant Evasion. Mis dit unieke en wereldbekende uitzicht over het Maas-landschap niet, waar verrassende gebouwen, natuurlijke of door mensen gemaakte oeuvres elkaar afwisselen.

Bezoekadres is Place Baudouin 1er 2 te 5500 Anseremme en alle informatie vind je op hun website!

bron:walloniebelgietoerisme.be

8) Chateau de Walzin.

Dit neogotische kasteel staat op een steile rots boven de rechteroever van de Lesse, in de gemeente Dinant. Het kasteel is gelegen in een bosrijke omgeving, het Bois du Chaleux. Is niet voor bezichtiging toegankelijk, de tuinen echter wel. Elke donderdag is er tijdens de zomer om 10 uur een geleide wandeling.

Bezoekadres is Rue de Walzin 1 te 5500 Dinant en voor meer info, kijk je hier.

bron:reddit.com

9) GPS Achouffe wandeling.

Geniet van de omgeving, adem frisse lucht in en laat je verrassen door prachtige landschappen. Je bevindt je in de Vallei der Feeën. Alle wandelingen uitgestippeld door onze partner wandelgidsardennen.nl vertrekken vanuit het dorpje Achouffe. Kaarten kan je kopen bij Laetita, in de CHOUFFE Shop.

Bezoekadres is Achouffe 32 te 6666 Wibrin – Achouffe en neem maar een kijkje op de website, klik hier!

bron:chouffe.com

10) Attractiepark Reina Fabiola.

Gelegen op de top van de Citadel van Namen in een beschermde groene omgeving, biedt talrijke ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud :Grote speeltuin voor 3-12 jr, Avonturenparcours, Minigolf, Go-karts met pedalen, elektrische autootjes, trampolines….

Bezoekadres is Rond-point Michel Thonar 1 te 5000 Namur en een kijkje kan je hier nemen!

bron:valledelameuse-tourisme.be

Gerelateerde berichten
BezienswaardighedenPretparken

Top 10 uitjes in de provincie Waals-Brabant

Samen met Vlaams-Brabant de jongste 2 provincies van België en ik heb in Vlaams Brabant gewoond en…
Lees meer
Cultuur & MuseumKidsWeekendjes weg

Top 10 uitjes in de provincie Luxemburg

De provincie Luxemburg niet te verwarren met het buurland met dezelfde naam ligt in het uiterste…
Lees meer
BezienswaardighedenCultuur & Museum

Top 10 uitjes in de provincie Luik

We bezoeken de top 10 uitjes in de provincie Luik, waarvan onderstaand onze bevindingen. Het is een…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *