Cultuur & MuseumKidsWeekendjes weg

Top 10 uitjes in de provincie Luxemburg

bron:walloniebelgietoerisme.be

De provincie Luxemburg niet te verwarren met het buurland met dezelfde naam ligt in het uiterste zuiden van Belgie en grenst ook voor een deel aan Frankrijk. De hoofdstad is Aarlen en er wonen maar ongeveer 289.000 mensen, maar is de vakantie trekpleister bij uitstek. En wie kent niet het vakantiepark Adventure Durbuy van Marc Coucke en dat is zeker geen Couckenbak. Je zult dat wel tegenkomen in top 10 uitjes in de provincie Luxemburg!

1) Down Town Durbuy.

Durbuy is een van de toeristische trekpleisters van de Ardennen. Alhoewel er ongeveer 11.000 mensen wonen, wonen er in het oude centrum rond de 400. Er is van alles te zien, maar voor de kinderen is vooral het Labyrint van Barvaux en je mag zeker niet vergeten een foto te maken van Pierre Haina. Dus er is zeker iets voor iedereen!

Bezoekadres van Labyrint van Barvaux is Rue Basse Commène te 6940 Barvaux-sur-Ourthe en meer info, klik hier.

bron:lelabyrint.be

2) Bastogne War Museum.

Er is ook tijdens de 2e wereld oorlog hevig gevochten in de Ardennen. En in Bastenaken staat het belangrijkste museum inzake de slag om de Ardennen. In de multimediaruimte van het museum zijn uniformen, uitrusting, voertuigen en materieel in 3-D te zien. De authenticiteit van de inrichting van het museum is uniek en daardoor zeker een bezoekje waard!

Bezoekadres is Colline du Mardasson 5 te 6600 Bastogne en meer informatie vind je hier.

bron: Tiqets.com

3) Kasteel van Bouillon.

Het kasteel van Bouillon ligt strategisch op een rotskam aan de oevers van de Semois. De bekendste inwoner was Godfried van Bouillon, die het in 1096 verpande om aan de kruistocht deel te nemen. Pas in 1853 kreeg de burcht een toeristische bestemming en na 1870 werd het ook gebruikt als gasthuis voor de slachtoffers van de Slag van Sedan te verplegen. Het is heel leuk om met het gezin om de valkenier bezig te zien, met uilen, buizerds, arenden en valken dat maakt je bezoek nog spannender!

Bezoekadres is Esplanade Godefroy 1 te 6830 Bouillon en voor kaartjes druk je hier.

bron:.bouilloninitiative.be

4) Musée de la Bataille des Ardennes.

Dit museum van ongeveer 1.500m² telt drie verdiepingen en beschikt over een grote trap en een lift voor de mindervaliden. De bezoeker ontdekt meer dan 120 poppen van Amerikaanse, Engelse, Duitse en zelfs Schotse soldaten in gevechtsuitrusting, evenals uniformen van veteranen die aan de Slag om de Ardennen deelnamen. Eveneens te bezichtigen: een indrukwekkende verzameling wapens (licht en zwaar geschut), foto’s, persoonlijke voorwerpen en uitrustingen die ter plaatse gevonden werden, evenals een twintigtal militaire voertuigen.

Bezoekadres is Rue Chamont 5 te 6980 La Roche-en-Ardenne en voor meer info en tickets kun je hier terecht.

bron:.batarden.be

5) Stuwdam en meer van Nisramont.

Het Meer van Nisramont is een stuwmeer even ten zuidoosten van het stadje La Roche en Ardenne.  De stuwdam heeft een lengte van 116 m en is 16 m hoog, samen zo’n een 47 hectare. Het is een zeer mooie hotspot voor foto’s om maar te zwijgen van wat je er mee mooi weer allemaal wel niet kan doen!

Voor meer informatie van deze mooie plek verwijzen we je naar deze website.

bron:walloniebelgietoerisme.be

6) Bastogne Barracks.

De Bastogne Barracks is een museum in de Belgische stad Bastenaken. Sinds 1 oktober 2010 is het museum het Interpretatiecentrum van de Tweede Wereldoorlog geworden. In Bastenaken bevindt zich een kilometer verder naar het oosten nog het grotere Bastogne War Museum.

Bezoekadres is Rue de La-Roche 40 te 6600 Bastogne als je het wil beleven, koop dan hier je tickets!

bron:Printerest.com

7) Feodaal kasteel van La-Roche-en-Ardenne.

Het kasteel werd gebouwd op de ruïnes van een Keltisch oppidum en staat in een bocht van de Ourthe. De Romeinen vestigden er later een versterkt kamp en in de 7e eeuw een Waal, die noemde Pepijn er zijn villa, welke later werd verbouwd tot een burcht. n de veertiende eeuw mogen de inwoners van La Roche-en-Ardenne van Jan de Blinde, graaf van Luxemburg, hun stad beschermen door een muur en torens te bouwen die ook de verdediging van het kasteel versterkten en dat werkt tot de dag van vandaag!

Bezoekadres is Rue du, Vieux Chateau 4, 6980 La Roche-en-Ardenne en meer informatie vind je hier.

bron:rtbf.be

8) Adventure Valley Durbuy.

Te midden van de natuur, in het kleinste stadje ter wereld wacht je het grootste Avonturenpark van België: Adventure Valley Durbuy en na de voetballerij het nieuwe speeltje van Marc Coucke. Het is te hopen dat dit beter slaagt dan het voetbal avontuur, alhoewel bij de kustboys het wel geslaagd is. Er zijn huisjes te huur, maar ook grote avonturen te beleven!

Bezoekadres is Rue Rome 1te 6940 Durbuy en om je verblijf te boeken, klik hier.

bron:walloniebelgietoerisme.be

9) Grotten van Hotton.

De Grotten van Hotton ofwel de grotten van Duizend-en-één-Nacht bevinden zich in Hotton. De grotten zijn ontstaan doordat regenwater infiltreerde in het kalksteenplateau en via een ondergrondse rivier. Tegenwoordig zijn er zo’n zes kilometer tunnels bekend tot een diepte van ongeveer 70 meter onder het plateau en het leuke is, je kunt ze bezoeken!

Bezoekadres is Chemin du Spéléo-Club 1 te 6990 Hotton en reserveren doe je hier.

bron:walloniebelgietoerisme.be

10) Abdij Notre-Dame d’Orval.

De Abdij Notre-Dame d’Orval is een cisterciënzerabdij in het Belgische dorp Villers-devant-Orval. De abdij vestigde zich in 1132 in de Gaumestreek. Het klooster is bekend om zijn geschiedenis en geestelijk leven, maar ook om zijn trappisten bier en lekkere Abdijkaas. En wie kent niet de forel met de ring in de bek staat afgebeeld op het etiket van de flesjes, de glazen en reclamepanelen van het Orval-Trappistenbier.

Bezoekadres is Orval 1 te 6823 Florenville en om meer te weten te komen bezoek je het beste, deze website!

bron:m.nieuwsblad.be

Gerelateerde berichten
BezienswaardighedenCultuur & Museum

Top 10 uitjes in de provincie Namen

Is ontstaan in 1815 na de grote nederlaag van Napoleon, voorheen het Franse departement Samber en…
Lees meer
BezienswaardighedenCultuur & Museum

Top 10 uitjes in de provincie Luik

We bezoeken de top 10 uitjes in de provincie Luik, waarvan onderstaand onze bevindingen. Het is een…
Lees meer
Cultuur & MuseumDierentuinenGezin

Top 10 uitjes in de provincie Henegouwen

Het grootste deel van het huidige Henegouwen ligt op het grondgebied van het vroegere graafschap…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *