Gezin

Top 10 bijna gratis uitjes in de Antwerpse Kempen

bron: Visit Flanders

Wij willen je de leukste meestal gratis uitjes voorstellen die je kunt doen op één van de mooiste en rustigste plekjes van Vlaanderen en dat is onder de rook van Antwerpen, de Kempen. Hier tref je veel bos aan, maar kan je ook recreatief en culinair ontspannen. Ik vergeet nog te vertellen dat onze uitjes bijna gratis zijn op enkele na!

1. Essen in de Noorderkempen

Er is een gezegde die luid hoe armer de grond hoe groter de verscheidenheid. En dat klopt wel als je flora ziet op de Noorderkempen. Daarom zijn er dan ook veel bossen, waar je heerlijk kunt wandelen-en of fietsen. We beginnen in een grensdorp, Essen, waar je ook nadat je hebt gewandeld naar het Karrenmuseum kunt gaan wat begon in 1950 en langzaam maar gestaag uitgroeide tot een groot museum waar je meer dan 300 karren c.q.. ongemotoriseerde manieren van transport zien, misschien ook iets voor de diverse regeringen. Als je moe bent geworden, pak je lekker een trappist met bouletten met krieken in het restaurant.

Bezoekadres is Moerkantsebaan 52 te 2910 Essen en reserveren is niet nodig(behalve tijdens de Corona) en het is helemaal gratis(dus veel Ollanders)

bron: Karrenmuseum

2. Essen Wildert.

Nu we toch rond Essen zijn geland is er nog een erg leuke bezienswaardigheid. De Bakkersmolen in het dorp Wildert  is een in 1980-’81 gebouwd museumcomplex bestaande uit een aantal stoommachines, een windmolen, een bakkerij en een taverne. Bakker Frans De Medts was opdrachtgever van dit alles en er staat nu een stoombakkerij zoals het vroeger ging en natuurlijk raden wij je aan om het heerlijke worstenbrood eens te proeven terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin.

Bezoekadres is Sint-Jansstraat 238 te 2910 Essen en het heeft 1 nadeel, het is gratis dus wederom veel Ollanders(lol)!

bron: Bakkersmolen.be

3. Abdij van Westmalle.

De Abdij van Westmalle is een cisterciënzer klooster dat gesticht werd in 1794. De abdij is gelegen in Westmalle, een deelgemeente van Malle. Het is vooral bekend, omdat er één van de twaalf trappistenbieren word gebrouwen. De abdij voorziet momenteel in het onderhoud van haar leden door verschillende activiteiten: een boerderij, een kaasmakerij, een bierbrouwerij en het ontvangen van gasten. Helaas kan je de brouwerij niet bezoeken vanwege het feit dat deze binnen de muren van het klooster ligt, maar er zijn alternatieven, die vind je hier. en je kan ook naar de kerkdienst gaan.

Bezoek adres is van de Brouwerij der Trappisten van Westmalle, Antwerpsesteenweg 496 te  2390 Malle, België

bron: trappistwetmalle.be

4. Hidrodoe.


Naar navigatie springen
Naar zoeken springen

Hidrodoe is een interactief doe-centrum over water in het Netepark te Herentals opgericht door Pidpa, drinkwatermaatschappij in de provincie Antwerpen. Enkele activiteiten zijn de draaikolk, geiser, zeepbellenring en nog veel meer waar je mee mag experimenteren en dat vind je toch erg leuk om te doen. Na het bezoek ben je een echte watermanager!

Bezoek adres is Haanheuvel 7 te 2200 Herentals en een kaartje is bijna gratis en boek je hier.

bron: hinderoe.be

5. Provinciaal Domein De Averegten.

De Averegten is een provinciaal groendomein Heist op den Berg. Het 100 ha grote gebied is eigendom van de provincie Antwerpen en wordt ook door haar beheerd. Het domein bestaat zowel uit bossen als open ruimten. Deze zijn ingericht als picknickweide, dierenweide, speelzone of natuurgebied. Je kan daar heerlijk wandelen en fietsen en na afloop bijkomen in het Boshuis.

bron: Heist-op-den -Berg

6. Abdij van Tongerlo.

Vlakbij Heist-op-den-erg ligt de wonderschone Abdij. De abdij van Tongerlo is een uiterst geschikte bestemming bij een culturele en religieuze uitstap en wederom gratis. Je kunt er ook genieten van een heerlijke wandeling als je niet van culturele of een kerkdienst wilt bij wonen. En na al deze soms intensieve zaken kan je in een van de vele horeca gelegenheden genieten van een glas bier van Tongerlo en tegen over de abdij heb je er al één, de Torenhof.

Bezoekadres is Norbertijnenabdij van Tongerlo, Abdijstraat 40 te 2260 Tongerlo en meer informatie surf dan naar deze website.

bron: Tongerlo.org

7. Nationaal Museum van de Speelkaart.

We zijn nu in Turnhout beland en daar is het Speelkaartmuseum gevestigd sinds 1965. De vaste collectie bestaat uit een grote verzameling aan speelkaarten uit Turnhout en de historische Nederlanden. De oudste originele stukken dateren van het begin van de 16e eeuw, maar de klemtoon ligt voornamelijk op de industriële periode. Naast de speelkaarten zijn er in dit museum ook grafische machines en drukpersen te vinden. Het topstuk van dit technisch luik is waarschijnlijk de 19de-eeuwse stoommachine. Op de historische drukpersen in het museum worden er ongeveer twee keer per maand drukdemonstraties gehouden door gepassioneerde drukkers. De medewerkers van het museum laten tevens regelmatig de stoommachine voor de bezoekers draaien.

Bezoekadres is Druivenstraat 18 te 2300 Turnhout en kaartjes kosten rond de 5 euro en meer informatie vind je hier.

bron: Nationaal museum van de Speelkaart, Stad Turnhout

8. Bobbejaanland.

Ontdek Bobbejaanland, het plezantste pretpark voor de hele familie. In de nieuwe attractie Fury, raas je als een echte Vuurridder aan 106,6 km/u door de lucht op 43 meter hoogte. Een ritje op deze spectaculaire triple launch coaster, zou dat iets voor jouw zijn?
Bobbejaanland ligt tussen Herentals en Kasterlee en is genoemd naar zijn oprichter, Bobbejaan Schoepen, een Vlaamse zanger, acteur en kunstfluiter. Bobbejaanland ging open in 1961 en is er hard gegroeid.

Bezoekadres is Olensteenweg 45 te 2460 Kasterlee en tickets kan je hier boeken.

bron. GVA.be

9. Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.

Wederom een leuk uitstapje voor onze trouwe lezers en wij zijn lij dat we dit kunnen presenteren aan jullie. Recreatiedomein Zilvermeer ligt dichtbij Mol.

Het glasheldere water glinstert in het felle zonlicht, het Zilvermeer is oogverblindend. Geen wonder dat bezoekers dikwijls voor een langer verblijf kiezen. Dit komt natuurlijk ook dankzij de geweldige activiteiten voor jong en oud. Zwemmen, gocarten, minigolfen, roeien, waterfietsen, met het toeristische treintje mee: er is genoeg te doen! Ook de omgeving is prachtig. Wie graag zijn hengel uitslaat, kan vissen op het Zilvermeer. Joggen kan op een echte Finse piste, een veilig loopparcours dat voor iedereen toegankelijk is. In Ecocentrum De Goren zijn tentoonstellingen te bezoeken, die onvermoede facetten van de natuur onthullen. Het domein beschikt over een winkeltje aan het strand, een supermarkt (campingwinkel) en diverse horecagelegenheden voor jong en oud.

Bezoekadres is Zilvermeerlaan 2 te 2400 Mol en meer informatie vind je op de website en nog een fijne dag.

bron: toerisme.gemeentemol.be

10. Stadsarchief Turnhout.

Het stadsarchief van Turnhout is de plaats waar historie ligt verborgen. De bezoeker kan een eigen onderzoekje starten naar de geschiedenis van de stad, of gewoon lekker speuren naar een oude foto van de omgeving. Bekijk oude boeken, tijdschriften en kranten of neus door oude prenten, tekeningen en kaarten. Elke maand staat er een object in de schijnwerpers. Dit kan een uniek voorwerp zijn, maar ook een alledaags voorwerp met een bijzonder verhaal en dat maakt het spannend!

Bezoek adres is Grote Markt 1 te 2300 Turnhout en de toegang is gratis. Voor meer informatie surf naar deze website.

bron: wit.eu

Gerelateerde berichten
GezinGratis Uitjes

Goedkoop en bijna gratis uit eten!

Ja, wij van top10uitjes houden van lekker eten, wie niet? En als dat nog kan voor weinig! Hieronder…
Lees meer
Cultuur & MuseumDierentuinenGezin

Top 10 uitjes in de provincie Henegouwen

Het grootste deel van het huidige Henegouwen ligt op het grondgebied van het vroegere graafschap…
Lees meer
Cultuur & MuseumGezinGratis Uitjes

Top 10 gratis uitjes in Brussel

Beste lezer van deze website, ook in Brussel hebben wij wederom een 10-tal gratis uitjes voor je…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *