Cultuur & MuseumGezinGratis Uitjes

Top 10 gratis uitjes in Brussel

bron: Visit Brussel

Beste lezer van deze website, ook in Brussel hebben wij wederom een 10-tal gratis uitjes voor je gevonden. Die stellen we onderstaand aan je voor en hopen dat je er wat aan hebt. Zeker als je een beperkt budget hebt in deze dure tijden hopen wij je te helpen. Bijna al onze uitjes zijn gratis of bijna gratis. Dus hopen wij dat je kan genieten van al dat moois wat de Belgische hoofdstad te bieden heeft!

1) Het Justitiepaleis.

Het Justitiepaleis is een gigantisch gebouw dat dienstdoet als het belangrijkste gerechtsgebouw van België en torent hoog boven de Marollen.  Hoewel het intussen al jarenlang in de steigers staat, blijft het Justitiepaleis een indrukwekkend bouwwerk. Ook ome Adolf was onder de indruk van dit Justitiepaleis en stuurde Albert Speer om het te bestuderen. Helaas in 1944 moesten ze vluchten zu die Heimat en stichten ze brand in het Justitiepaleis.

Bezoekadres is Poelaertplein 1 te 1000 Brussel en meer informatie vind je hier!

bron: demorgen.be

2) Een panoramisch uitzicht op de kunstberg.

De kunstberg is een helling die in het historisch centrum van Brussel. Vlakbij het justitiepaleis, het is maximaal 1 kilometer wandelen. Vanaf de kunstberg zie je niet alleen de toren van het stadhuis en het stadscentrum, maar op een mooie dag kan je zelfs de Basiliek van Koekelberg en het Atonium in de verte zien liggen. Overdag is het een heel mooie plek, maar bij zonsondergang wordt het helemaal magisch met een roze/oranje lucht als achtergrond.

Bezoekadres is Koningsplein, te 1000 Brussel en meer informatie vind je hier!

bron:reddit.com

3) Een stripwandeling maken.

In het centrum van Brussel zijn er een heleboel stripmuren, waardoor het niet moeilijk zal zijn om er minstens een paar te spotten terwijl je door het centrum kuiert. Als je het niet weet kan je ook een stripwandeling maken in de Marollen en als je één euro uitgeeft dan kan je bij de dienst Toerisme van Brussel een kaart kopen waarop alle cartoonmuren zijn gemarkeerd en dat is wel hartstikke handig.

Voor meer informatie verwijzen we je naar de volgende website en zoals je ziet zijn de meeste in de Vijfhoek.

bron:brussel.be

4) Gratis musea in Brussel.

Er zijn meer dan 100 musea in Brussel, die gedeeltelijk gratis te bezoeken zijn. Helaas ten gevolge van de Corona pandemie heeft de stad Brussel een verlies van 20 miljoen is er wel wat veranderd. Als wij goed zijn geïnformeerd zij de volgende nog gratis; Het enige wat u hoeft te doen is reserveren (online / telefonisch) via het museum van uw keuze: Brussels City Museum , Fashion & Lace Museum , Centrale for Contemporary Art , Coudenberg , Musée des Égouts Bruxelles – Riolenmuseum Brussel , Design Museum Brussels , GardeRobe MannekenPis .

Voor meer actuele informatie verwijzen we je naar de volgende website, klik hier!

bron:brussel.be

5) Het koninklijk paleis in de zomer.

In de zomer opent het Koninklijk Paleis naast het Warandepark de deuren voor het publiek van eind juli tot begin september. Dit is de ideale gelegenheid om het kolossaal gebouw eens te betreden en de majestueuze zalen, antieke meubels en gigantische kroonluchters te bewonderen. Meer informatie vind je op deze koninklijke website, klik hier!

Bezoekadres is Brederodestraat 16 te 1000 Brussel en meer informatie vind je op deze website.

bron: demorgen.be

6) Het dakterras van de koninklijke bibliotheek van België.

De koninklijke bibliotheek van België staat aan de voet van de kunstberg. KBR is de nationale wetenschappelijke bibliotheek en verzamelt alle Belgische publicaties. Ze bewaart, beheert en bestudeert meer dan 8 miljoen documenten, een rijk cultureel en historisch erfgoed. Na een tochtje in het historisch centrum kan je op het dakterras heerlijk tot rust komen en genieten van de omgeving. De toegang tot dit moois is geheel gratis, dus wederom veel kans op en stoet Ollanders(lol).

Bezoekadres is Keizerslaan 4 te 1000 Brussel en voor meer informatie kijk je het beste op de website van de KBR, druk hier!

bron: brusselmuseums.be

7) De Brusselse parken.

Ondanks negatief in het nieuws door de corona feesten in het Terkamerenbos. Toch zijn de Brusselse parken de moeite om te bezoeken. De meest bekende zijn; ’t Moeraske in Evere , de buurt rond de windmolen van Anderlecht, het park rond het kasteel van Terhulpen, het park van Tervuren, het Zoniënwoud en nog veel meer. Je kan hier heerlijk wandelen en je bovenkamer tot rust doen komen.

Bezoekadres Terkamerenbos is aan het eind van Louizelaan en meer info over parken en tuinen vind je hier!

bron:Brussels Gardens

8) de Boerderij van het Maximiliaanpark.

De stadboerderij staat in het centrum. De boerderij staat ongeveer 10 minuten lopen van het Noord station. Hier woont een soort Waalse nonkel Jef, maar dan niet van de Kempen. Ik denk dat hij uit Bastenaken kwam en momenteel is het een kinderboerderij. In het park lopen onder andere kippen, schapen, geiten, konijnen en ezel, zelfs 2 Alpaca.

Het bezoekadres is Schipperijkaai 2 te 1000 Brussel en wederom meer informatie tref je hier!

bron: RTBF.be

9) Drie plassende standbeelden.

De drie zeikerds zijn Manneken Pis , die ken je vast wel al, maar er zijn ook nog Jeanneke Pis en Zinneke Pis. Wist je dat? Jeanneke Pis zit gehurkt tegenover het bekende biercafé Delirium, terwijl Zinneke Pis een hondje is dat tegen een paaltje staat te plassen. Hij is iets moeilijker te vinden, maar je komt hem wel tegen terwijl je door het centrum wandelt.

Bezoekadres van Jeanneke is Getrouwheidsgang 10-12 te 1000 Brussel en meer informatie, klik je hier!

bron:focusonbelgium.be

10) Het Parlamentarium.

Het Parlementarium  is het bezoekerscentrum van het Europees Parlement te Elsene. Het is toegankelijk voor het publiek sinds oktober 2011. Het bezoekerscentrum biedt zelfgeleide rondleidingen aan die uitleggen hoe het Europees Parlement werkt. Een bezoek duurt gemiddeld 90 minuten en toegang is gratis.

Bezoekadres is Luxemburgplein 100 te 1050 Brussel en meer informatie vind je hier.

bron:nos.nl

Gerelateerde berichten
GezinGratis Uitjes

Goedkoop en bijna gratis uit eten!

Ja, wij van top10uitjes houden van lekker eten, wie niet? En als dat nog kan voor weinig! Hieronder…
Lees meer
BezienswaardighedenCultuur & Museum

Top 10 uitjes in de provincie Namen

Is ontstaan in 1815 na de grote nederlaag van Napoleon, voorheen het Franse departement Samber en…
Lees meer
Cultuur & MuseumKidsWeekendjes weg

Top 10 uitjes in de provincie Luxemburg

De provincie Luxemburg niet te verwarren met het buurland met dezelfde naam ligt in het uiterste…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *