GezinKidsOpa & OmaPretparken

10 gezellige uitjes voor het hele gezin in Zuid-Holland

10 leuke uitjes met kinderen in Zuid-Holland

Ben je op zoek naar leuke uitjes voor het hele gezin in de provincie Zuid-Holland? Dan heb je geluk, want er is hier voldoende te doen voor jong en oud. Zo kunnen jullie verschillende attractieparken of dierenparken bezoeken, maar zijn er ook een aantal leuke en educatieve musea voor kinderen te vinden. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij hieronder onze top 10 met de leukste uitjes met kinderen in Zuid-Holland op een rij gezet.


#1 Attractiepark Duinrell

Bovenaan onze lijst met de leukste uitjes in Zuid-Holland hebben wij Attractiepark Duinrell gezet. Duinrell is een veelzijdig attractiepark en is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Zo beschikt het park over spannende achtbanen, maar is er ook voor de allerkleinste voldoende te beleven. Zo kunnen de allerjongste pretparkbezoekers grappige voorstellingen bijwonen, zoals de Kwakus Kwebbel show. Verder zijn er verschillende waterattracties, achtbanen, een rodelbaan en een uitgebreide speeltuin te vinden. 

Naast alle spannende en leuke attracties, vind je hier ook het welbekende Tikibad. Dit is een tropisch zwemparadijs met ruim tien spannende glijbanen. Wil je hier langer dan één dagje blijven? Dan kan dat ook, want het park beschikt over een familiecamping, bungalows en een Duinhostel.

Bekijk hier wat de 10 leukste pretparken van Nederland zijn.

Adres: Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar


#2 Sea Life Scheveningen

Wil je kennis maken met het leven onder water? Dan moeten jullie echt een keer een bezoekje brengen aan Sea Life Scheveningen. Dit is een reusachtig zee-aquarium waar je veel verschillende soorten vissen kunt bewonderen. Zo leven er bij Sea Life Scheveningen mooie schildpadden, krabben, haaien en nog vele andere waterdieren. Kinderen zullen hier niet uitgekeken raken en daarom heeft Sea Life Scheveningen terecht een plekje veroverd in onze top 10. 

Adres: Strandweg 13, 2586 JK Den Haag


#3 Diergaarde Blijdorp

Veel kinderen zijn gek van dieren en daarom vind je naast Sea Life Scheveningen met Diergaarde Blijdorp nog een dierenpark in deze lijst. Kun je bij Sea Life Scheveningen voornamelijk waterdieren bekijken, is er bij Diergaarde Blijdorp nog veel meer te zien. Jullie maken hier een reis door de verschillende werelddelen en komen dieren van over de hele wereld tegen. 

Naast het bekijken van alle dieren in Diergaarde Blijdorp, kunnen de kinderen hier ook zelf klimmen, rennen en klauteren. In de grote Afrikaanse speeltuin, de Oewanja Kinderjungle, kunnen kinderen zich uren vermaken. De speeltuin bestaat uit vier verdiepingen vol met klim- en speelmogelijkheden. 

De toegangsprijzen variëren van € 19,50 tot € 24,00 per persoon. Baby’s en peuters tot 2 jaar mogen gratis mee naar binnen.

Adres: Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam


#4 Adventure City Rotterdam

Bij Adventure City Rotterdam kun je met het hele gezin de spanning opzoeken. Het klimpark heeft namelijk verschillende klimparcoursen en is geschikt voor jong en oud. Voor de allerjongste klimmers hebben ze het puppy klimparcour. Hier kunnen kinderen vanaf vier jaar al over de touwbruggen heen lopen en kunnen ze springen en rennen over het nettenparcour. Ze zijn veilig gezekerd en kunnen hun eerste ervaring opdoen op een meter hoog parcour. Daarnaast zijn er voor oudere kids en volwassen ook uitdagende parcours te vinden. Durf jij bijvoorbeeld de twaalf meter hoge Free fall quick jump aan?

Adres: Dorpslaan 428, 3084 LL Rotterdam 


#5 Madurodam 

Ben je op zoek naar een uitje wat erg leuk is, maar waar je kinderen ook het een en ander van leren? Madurodam is te bezoeken in Den Haag en is gevuld met miniatuurversies van bekende en belangrijke bezienswaardigheden van ons land. Zo kun je in Madurodam onder andere een bezoekje brengen aan Schiphol, de Rotterdamse Haven en het Binnenhof. Daarnaast zijn er ook meerdere miniatuurversies van de leukste pretparken van ons land. Dus voor wie op zoek is naar een educatief uitje voor het hele gezin in Zuid-Holland, moet echt een bezoekje aan Madurodam in overweging nemen. 

Adres: George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag


#6 Corpus

Bij Corpus maak je in 55 minuten een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam. In het 5D-museum leren bezoekers onder andere over de werking van het menselijk brein. Verder leer je ook waar je op je tong suiker en zout proeft, wat een broodje worst met je darmen doet en komen er nog veel meer interessante eigenschappen van het lichaam aan bod. Corpus is dus het ideale uitje wanneer je op zoek bent naar een educatief uitstapje voor het hele gezin.   

Adres: Willem Einthovenstraat 1, 2342 BH Oegstgeest 


#7 Tuin van Floddertje

De Tuin van Floddertje is een leuk uitje voor wanneer het buiten lekker weer is. Je kunt Tuin van Floddertje vinden in het zuidelijkste gedeelte van het Annie M.G. Schmidtpark. Het natuurspeeleiland bestaat uit drie verschillende delen, welke met een wandelpad aan elkaar zijn verbonden. Het eerste gedeelte is geschikt voor de allerjongste avonturiers onder ons. Hier kunnen kinderen van 0 tot 6 jaar in het zicht van de begeleiders zich kostelijk vermaken. Het tweede gedeelte van het eiland is te bereiken via een touwbrug. Hier wordt het eiland al een stuk uitdagender. Het achterste gedeelte is vervolgens te bereiken via een trekvlot. Deze trekvlot brengt je in het avontuurlijke speelbos.

Adres: De Zijde 7, 2651 NE Berkel en Rodenrijs


#8 Avonturia de Vogeltjeskelder

Bij Avonturia de Vogeltjeskelder in Den Haag kunnen jullie een avontuurlijke speurtocht volgen en komen jullie bijzondere dieren tegen, zoals stokstaartjes, vleermuizen en woestijnvosjes. Naast het bewonderen van deze dieren, is hier nog veel meer te beleven. Zo kunnen kinderen de ontdekhaven van Bombay bezoeken, spelen in de binnenspeeltuin, goud zoeken, de grote Avonturenboom beklimmen of onderzoekers helpen bij het opgraven van een dinosaurus. 

Er valt dus voldoende te beleven bij Avonturia de Vogeltjeskelder en daarom behoort het volgens ons tot één van de leukste uitjes die je in Zuid-Holland met het hele gezin kunt doen.

Adres: Kerketuinenweg 3, 2544 CV Den Haag


#9 Kinderboekenmuseum

Naast Avonturia de Vogeltjeskelder vind je ook het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Het Kinderboekenmuseum is een museum over de Nederlandse jeugdliteratuur en is zowel voor de jongere generatie als voor de papa’s en mama’s een erg interessante dagbesteding. Het maakt deel uit van het Literairmuseum en het bevat onder andere het manuscript van Dik Trom. Ook kom je er handschriften van Annie M.G. Schmidt tegen en de typemachine waarop de bestseller Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman is geschreven. 

Adres: Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE Den Haag


#10 Familiepark Drievliet

We sluiten onze lijst met de leukste uitjes voor het hele gezin in Zuid-Holland af met Familiepark Drievliet. Drievliet biedt voor de allerjongste pretparkbezoekers ontzettend veel leuke attracties. Zo kunnen jonge kinderen zich hier prima vermaken in onder meer de draaimolens, glijbanen, speeltuinen en nog veel meer. Ook kunnen de kinderen even tot rust komen en genieten van een grappige en vermakende voorstelling. De oudere kinderen kunnen een ritje maken in de spannende achtbaan of de wildwaterglijbaan. Kortom, Familiepark Drievliet staat garant voor een geslaagd dagje uit met het hele gezin.

Adres: Laan van ‘s-Gravenmade 81, 2495 BD Den Haag

Gerelateerde berichten
GezinGratis Uitjes

Goedkoop en bijna gratis uit eten!

Ja, wij van top10uitjes houden van lekker eten, wie niet? En als dat nog kan voor weinig! Hieronder…
Lees meer
BezienswaardighedenPretparken

Top 10 uitjes in de provincie Waals-Brabant

Samen met Vlaams-Brabant de jongste 2 provincies van België en ik heb in Vlaams Brabant gewoond en…
Lees meer
Cultuur & MuseumKidsWeekendjes weg

Top 10 uitjes in de provincie Luxemburg

De provincie Luxemburg niet te verwarren met het buurland met dezelfde naam ligt in het uiterste…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *