Actieve UitjesGezinOpa & Oma

10 uitjes samen met opa en oma en de rest in Flevoland

bron: holland.com

Het is denken we leuk om eens samen met opa en oma de jongste provincie van Nederland te ontdekken, want er zijn heel veel leuke dingen te doen, zoals musea, attractieparken, dierentuin en als je besluit een lang weekend te blijven, dan zijn er vakantieparken genoeg!

Samen met opa & oma speuren?

1. Batavialand

Wie naar de provincie Flevoland gaat, moet zeker een bezoek brengen aan Batavialand!

Batavialand begon met de Bataviawerf en is een werf cq. centrum voor historische scheepsbouw gevestigd in Lelystad en werd opgericht midden jaren 80.Onderwijl is de werf samen gegaan met het Nieuw Land Erfgoedcentrum en het Maritiem museum in Batavialand en hier kun je je wel de hele dag vermaken, met een bezoek aan de Batavia, oud Hollandsche spelen, een kijkje in het restauratie atelier en nog veel meer dat vind je allemaal hier! en je kunt hier ook reserveren en de adres gegevens vinden.

bron: Batavialand

2. Luchtvaartmuseum Aviodrome 

Bij Aviodrome kan je naast veel zien, horen en lezen, ook heel veel zelf doen. Zelfs in de vliegsimulators je een piloot voelen en dan daarna een levensecht vliegavontuur beleven in het 4D vliegtheater!

Luchtvaartmuseum Aviodrome is het grootste lucht en ruimtevaart museum van Nederland en opgericht in 2003 en bevind zich in Lelystad naast de ‘drukke’ luchthaven van Lelystad. Hiervoor bevond zich het Aviodrome op de luchthaven Schiphol onder de naam Aviodome. Ook zijn er nog meer spannende zaken te beleven zoals een kijkje nemen in een echte Boeing 747 Jumbo jet of zien naar de schatten in een heuse schatkamer en je kan zelfs een rondvlucht maken, goed voor je vlieguren.


Tickets boek je hier en bezoekadres is; Pelikaanweg 50 te 8218PG Lelystad.

bron: aviodrome.nl

3. Walibi Holland

Walibi Holland ligt in Biddinghuizen en is een attractiepark, en werd opgericht in 1991 als de Flevohof, dat na zijn faillissement werd en daarna werd overgenomen door de Walibi Group, die al heel wat ervaring hadden in Belgie.

Ik denk dat al de gekende attracties er wel te vinden zijn en voor een stevige prijs kan je deze mooie en spannende attracties allemaal ervaren en die zijn zeker de moeite als je van dit soort uitjes houd en meer informatie vind je hier en ook op die website kan je tickets boeken en een dagje Walibi kost toch al gauw 32,50 euro en bezoekadres; Spijkweg 30 te 8256 RJ Biddinghuizen

bron: walibi.nl

4. Zoo Almere Jungle

Almere Jungle is een dierenopvang en educatiecentrum in de gemeente Almere en werd opgericht in 1996.

Sinds de jaren 70 was het eerst een volkstuintjes complex, maar de gemeente deed samen met Staatsbosbeheer een ‘ staatsgreep’ waarna het huidige stadslandgoed de kemphaan ontstond en Almer Jungle, waar voornamelijk opvang voor kleine zoogdieren, reptielen, vissen, vogels en insecten onderdeel van is. Je vind hier alles dus ook een botanische tuin, een dierenpark en een heel leuk café. Tickets reserveren doe je hier! Bezoekadres; Kemphaanpad 2, 1358 AC Almere

bron: almere jungle.nl

5. Citymall Almere

Citymall Almere is een groot winkelcentrum  in hart van Almere. In het winkelcentrum staan ruim 85 winkels dus je kan je geld wel kwijt en 25 horecagelegenheden. De schouwburg en bibliotheek zijn ook gevestigd in het gebied. Het centrum is verkozen tot beste binnenstad van Nederland. Samen met Breda is het verkozen tot gezelligste binnenstad van het land en je vind het hier en is 7 dagen per week open!

bron:almerecentrum.nl

6. Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen zijn een natuurgebied dat tussen Almere en Lelystad ligt en is ontstaan bij de drooglegging van de Flevopolders in de jaren 50 en is wel 5600 hectare groot.

Het word beheerd door Staatsbosbeheer en in het gebied leven uitgezette runderen, paarden en edelherten. Hierbij probeert men deze zogenaamde grote grazers in dit natuurgebied op een “volledig natuurlijke manier” te laten leven en de karkassen van overleden dieren blijven gewoon liggen en bij grote voedseltekorten worden de dieren ook niet bijgevoederd, dit heeft al voor voldoende roering gezorgd en wederom moest de minister president Rutte zich hiervoor verantwoorden en in 2016 is daardoor het beheer door de Rijsoverheid overgedragen aan de provincie Flevoland! Voor het publiek is er aan de Knardijk een bezoekerscentrum met een wandelroute van vijf kilometer.


Ten noordoosten van de Oostvaardersplassen ligt een gebied van 260 hectare waarin de verschillende milieus met de flora en fauna zoals in het reservaat voorkomen aan bezoekers getoond worden en zeker de moeite waard.


Halverwege Almere en Lelystad ligt een aanlegplaats voor de pleziervaart met een uitkijkpunt dat zicht geeft over de Oostvaardersplassen en kan je mooie foto’s maken.

Bezoekadres Knardijk bevind zich; Baardmeesweg, te 3898 LD Zeewolde

bron: holland.com

8. De Orchideeën Hoeve

Al weer een hele tijd geleden, in 1919 begon de familie Maarsen een bloemkwekerij, die gespecialiseerd was in anjers, seringen en chrysanten. Toen familielid Thomas te samen met zijn broer in 1957 het bedrijf overnamen en begonnen met een nieuwe uitdaging orchideeën. De kwekerij verhuisde in 1979 naar de huidige locatie in de Noordoostpolder.

Sinds 1984 is de familie begonnen om hun kwekerij te transformeren in een toeristische attractie met tropische planten en bloemen en niet te vergeten dieren.

Wij zijn enorme liefhebbers van orchideeën , ik denk dat er wel een tiental rond mij staan te bloeien en vind ze zelfs mooier dan een boeket, want ze bloeien ruime tijd. Ook is een van de thema’s in de hoeve, een orchideeën tuin. Maar ook er is een Amazone regenwoud, een vlinder tuin. Voor kinderen een waar Mangrove bos speelparadijs en vergeet de stoktaartjes tuin niet.


Bezoekadres is Oosterringweg 34 te 8315 PV Luttelgeest en tickets kan je hier reserveren!

bron: bus Idee

9. Batavia Stad Fashion Outlet

Voor de shoppers onder ons is dit het helemaal en ik raad aan om flink wat flappen te tappen! Dan kun je flik wat tassen laden met mooie kleding, want ik denk dat er wel meer dan 100 merken zijn.

Lees meer over het laatste nieuws, trends en wat er allemaal speelt bij Batavia Stad Fashion Outlet. Raak geïnspireerd en weet als eerste wanneer een nieuwe winkel opent. Hier kan je alles zien! en bezoekadres is Bataviaplein 60 te 8242 PN Lelystad

10. Defqon 1 Festival

Sinds 2011 organiseert Q-dance dit dance festival, want voortvloeit uit het festival aan het Almerestrand. Defqon 1 vind plaats is Biddinghuizen naast Walibi Flevoland en vind ieder jaar plaats eind juni. Onder andere hardstyle, hardcore, jump klinken door de boxen en de laatste paar jaren voor het Corona tijdperk was het uitverkocht, adres om de herrie te horen is dus naast Walibi en er zijn pendelbussen vanaf het station of andere vervoersmiddelen en tickets boek je hier!(wees er snel bij)

bron: Q dance

Gerelateerde berichten
GezinGratis Uitjes

Goedkoop en bijna gratis uit eten!

Ja, wij van top10uitjes houden van lekker eten, wie niet? En als dat nog kan voor weinig! Hieronder…
Lees meer
Cultuur & MuseumDierentuinenGezin

Top 10 uitjes in de provincie Henegouwen

Het grootste deel van het huidige Henegouwen ligt op het grondgebied van het vroegere graafschap…
Lees meer
Cultuur & MuseumGezinGratis Uitjes

Top 10 gratis uitjes in Brussel

Beste lezer van deze website, ook in Brussel hebben wij wederom een 10-tal gratis uitjes voor je…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *