65+Actieve UitjesGezin

10 top gave uitjes in Overijssel

bron: lente in Twente by natuurmonumenten

Wie kent het liedje van Toontje Lager niet meer, Lente in Twente. Zodra de lente begint spookt dat door mijn hoofd, omdat het een heel mooie steek in de provincie Overijssel is. Onderstaand nog 10 top uitjes in Overijssel.

1. Kateel het Nijenhuis, in Wijhe

Dit prachtige landgoed met havezate ligt vlakbij Wijhe in de streek Salland.

Deze havezate werd voor eerste keer vermeld in 1382. Echter dateert het kasteel uit 1680 . Rond 1870 door de toenmalige eigenaar nog twee woontorens bij gebouwd.

Er zijn voortdurend tentoonstellingen van beeldende kunst en ook de tuin staat er vol met mooie stukken, denk wel meer dan 100.

Bezoekadres is ’t Nijenhuis 10 te 8131 RD Heino/Wijhe en voor kaartjes klik je hier!

Leuke stadswandeling!
David Bade; Europe Me, 16 mei 2014 t/m 28 september in Kasteel het Nijenhuis.

2. Attractiepark Slagharen

Het park bestaat sinds 1963 toen winkelier Henk Bemboom startte met enkele vakantiehuisje op een stuk landbouwgrond. Heden ten dage is dat uitgegroeid tot een attractiepark en een vakantiepark.

In het attractiepark zijn er 2 achtbanen, treintjes en een sky tower. Op het vakantiepark staan vakantiehuisjes, maar ook staan caravans. Heel makkelijk als de kinderen moe zijn, na een dagje attracties.

Bezoekadres is Zwarte Dijk 37 te 7776 PB Slagharen en kaartjes voor het attractiepark boek je hier!

bron: parkplanet

3. Grolsch Brouwerij Tour

Wie in Enschede een biertje besteld krijgt in 9 van de 10 gevallen een glas Grolsch. Je kent toch ook wel de beroemde en beruchte beugelfles van Grolsch? In de vorige eeuw kon je die in ’t hele land krijgen.

Grolsch is een biermerk dat voor het eerst in 1615 in Groenlo(oude naam Grolle) gebrouwen werd door Willem Neerfeld. In mei 1922 fuseerde brouwerij de Klok met de Enschedese Stoombierbrouwerij en werd toen in Enschede gevestigd. Al deze gebeurtenissen kan je zien tijdens een tour in de Grolsch Brouwerij en na afloop natuurlijk ook proeven.

Bezoekadres is De Groote Plooij, Brouwerslaan 1 te 7548 XA Enschede en de Tour boek je hier!

bron: http://langegang.nl/

4. Ontdek Twente

Twente is een landstreek in het oosten van de provincie Overijssel, en de inwoners worden Tukkers genoemd. In Twente hebben zich vele volksgebruiken kunnen handhaven, zoals het midwinterhorenblazen en het stoken van paasvuren. Het Twents dialect stamt af van het Nedersaksisch en is een officieel erkende taal. Wie kent Herman Finkers niet? Voor een cursus Twents.

Er zijn veel monumenten te bezoeken, kies maar iets uit op de volgende website, hier klikken

bron: Twenteroute

5. Preston Palace. Almelo

Van horen zeggen kon het er vroeger wel heftig aan toegaan in het Preston Palace, zeg maar de plaats waar coma zuipen normaal was. Echter door uitbraak van het COVID 19 virus in de hele wereld werd het voormalige ziekenhuis omgetoverd in een waar All inclusieve Family Resort. Er is een subtropisch zwemparadijs, een indoor-kermis, een spelotheek met animatie en mascottes voor kinderen, ontspannende spelfaciliteiten, entertainment en een bioscoop. Ook zijn er diverse restaurants, terrassen en barretjes waar een ruim aanbod aan culinaire heerlijkheden uitgegeven worden.

Bezoekadres is Laan van Iserlohn 1, te 7607 PT Almelo en reserveren kan je hier doen.

bron: kidsvakantie

6. Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een attractiepark in de Overijsselse plaats Hellendoorn(plaats zegt al genoeg). Het park is in 1936 begonnen als theehuis met speeltuin en is uitgegroeid tot een volwaardig attractiepark. Het park ging het van speeltuin, naar doolhof en in de jaren ’70 de monorail. In de jaren ’80 begon de groei naar attractiepark, met een wild waterval, achtbaan en nog veel meer…….

Bezoekadres is Luttenbergerweg 22 te 7447 PB Hellendoorn en tickets boek je, hier!

bron: Turbantia

7. Museum de Fundatie

Museum de Fundatie is een museum voor beeldende kunt en staat in de provincie hoofdstad Zwolle.

Het is onderdeel van een stichting en er hangt van alles uit de late middeleeuwen tot nu. Naast de vaste collectie zijn er ook steeds tentoonstellingen. Het museum deed eerder dienst als Paleis van Justitie, maar werd toen om gebouwd tot museum in de jaren ’80.

Bezoekadres is Blijmarkt 20 te 8011 NE Zwolle en ook kun je weer kaartjes boeken voor dit moois, en dat doe je hier!

bron: RTV Oost

8. De Scheg

De Scheg is de kunstijsbaan van Deventer. De schaatsbaan is onderdeel van een sportcomplex in de wijk Colmschatte. Het complex bevat naast de ijsbaan onder meer een subtropisch zwembad en enkele sportzalen. Deze ijsbaan was in 2019 nummer 6 qua snelheid. Het is best lekker eerst schaatsen en dan lekker het subtropische zwembad in hoor!

Bezoekadres is Piet Van Donkplein 1 te 7422 LW Deventer, en op de website vind je meer informatie.

bron: RTV Oost

9. Cruisen in Giethoorn

Giethoorn  is een waterstreekdorp in de kop van Overijssel, in de gemeente Steenwijkerland. Het dorp telt 2630 inwoners en is bekend door zijn bruggetjes, waterwegen en punters.

Het wordt wel het ‘Hollands Venetië‘ genoemd. Om de turf te vervoeren groef men vaarten en sloten en later om melk op te halen bij de veeboeren. Het belangrijkste traditionele vaartuig dat hiervoor gebruikt werd, was de punter, voortbewogen met een punterboom (punteren). Heden ten dage gebruikt men alles om mee te varen.

Voor meer informatie bezoek de website.

bron: MAX Vandaag

10. Dolfinarium

Dolfinarium Harderwijk is een dolfinarium te Harderwijk in Overijssel. Het is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Het park werd in 1955 gesticht als nevenactiviteit bij de exploitatie van een speeltuin. In 1965 werden de deuren van het dolfinarium geopend voor publiek. Er zijn zeehonden, walrussen, zeeleeuwen en nog veel meer soorten vissen te zien.

Bezoekadres is Zuiderzeeboulevard 22 te3841 WB Harderwijk en tickets boek je hier!

bron: De Zonnebloem

Gerelateerde berichten
GezinGratis Uitjes

Goedkoop en bijna gratis uit eten!

Ja, wij van top10uitjes houden van lekker eten, wie niet? En als dat nog kan voor weinig! Hieronder…
Lees meer
Cultuur & MuseumDierentuinenGezin

Top 10 uitjes in de provincie Henegouwen

Het grootste deel van het huidige Henegouwen ligt op het grondgebied van het vroegere graafschap…
Lees meer
Cultuur & MuseumGezinGratis Uitjes

Top 10 gratis uitjes in Brussel

Beste lezer van deze website, ook in Brussel hebben wij wederom een 10-tal gratis uitjes voor je…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *