GezinKidsOpa & Oma

10 leuke uitjes voor het hele gezin in Groningen

Top 10 uitjes voor het hele gezin in Groningen

Ben je op zoek naar leuke activiteiten om in Groningen met het hele gezin te doen? Er is voldoende te ondernemen en om je een beetje op weg te helpen, hebben wij hieronder 10 leuke uitjes om de met kids te doen op een rij gezet. Het is niet voor niets dat de campagneslogan van de provincie luidt ‘Er gaat niets boven Groningen’. Hieronder vind je zowel musea, speeltuinen en andere kinderuitjes.   


#1 Adventurepark Waddenfun 

Een bezoek aan Adventurepark Waddenfun is één van de leukste uitjes om met kinderen in Groningen te doen. Of je nu heel goed bent in klimmen, of het eigenlijk best wel spannend vindt, hier kan iedereen op zijn eigen niveau klimmen. Jong en oud is hier van harte welkom. Adventurepark Waddenfun  is gelegen in Wehe-den Hoorn en nergens vind je meer indoor klimmogelijkheden als hier. Zo bestaat het park uit maar liefst 45 bruggen en meer dan 300 meter aan ziplines. Verder wordt er ieder half uur uitleg gegeven door een ervaren instructeur en mag je vervolgens twee uur klimmen. 

Adres: Trekweg 1, 9964 TA Wehe-den Hoorn


#2 Zeehondencentrum Pieterburen

De meeste kinderen zijn gek op dieren en daarom is een bezoek aan Zeehondencentrum Pieterburen een echte aanrader. Kinderen kunnen hier lekker liggend naar voorbij zwemmende zeehonden kijken. In Zeehondencentrum Pieterburen worden zeehonden opgevangen die ziek zijn of hun moeder zijn kwijt geraakt. Door een fanatisch team wordt er hier voor gezorgd dat de zeehonden uiteindelijk weer terug de Waddenzee in kunnen. Verder kunnen jullie hier zien hoe de verzorging er aan toe gaat. Hierdoor is het erg leuk, maar ook een erg leerzaam uitje.

Adres: Hoofdstraat 94A, 9968 AG Pieterburen


#3 Familiepark Nienoord

De hele dag klimmen en klauteren in Familiepark Nienoord is voor de meeste kinderen geen straf. Er is hier voldoende te beleven. Zo is er een kinderboerderij en zwembad aanwezig, maar kunnen de kinderen zich ook kostelijk vermaken in meer dan 50 attracties en speeltoestellen. Zo kunnen de kids zich vermaken in de klimkastelen, een ritje met de paardjes maken of rondrijden per tractor op de tractorbaan. Zelfs op een dag met minder weer, is hier genoeg te doen. Familiepark Nienoord heeft namelijk ook een overdekte speelhal en een overdekte apenkooi. Kortom, Familiepark Nienoord heeft alles in huis voor een geslaagd dagje uit met de kids in Groningen.

Adres: Nienoord 10, 9351 AC Leek


#4 Museum Kinderwereld

Aan het begin gaven we al aan dat er ook enkele leuke musea in Groningen zijn om met kinderen naar toe te gaan. Museum Kinderwereld is een ontzettend leuk speelgoedmuseum en ook voor de ouders is het erg leuk om oude herinneringen op te halen. Naast het kijken naar de grote collecties speelgoed, kunnen de kids zelf hier ook met veel verschillende soorten speelgoed spelen. Zo is er de mogelijkheid om te spelen met onder andere lego, poppen, speelautomaten, draaimolens en nog veel meer. Verder worden er ook veel activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld het jaarlijks terugkerende waterfestijn in de zomervakantie.

Adres: Brink 31, 9301 JK Roden


#5 Legio Museum

Een ander museum waar je prima met kinderen naar toe kunt gaan is het Legio Museum. Het museum is te vinden aan de Legolaan in een voormalig Lego pand. En hoewel Legio Museum geen onderdeel is van de officiële Lego Group, maakt het er niet minder leuk om. Het Legio Museum staat vol met mooie bouwwerken van particulieren. Ook leer je over de geschiedenis van Lego en kunnen de kinderen (en volwassenen uiteraard) ook zelf wat moois bouwen. Verder kun je bij het verlaten van het museum ook nog een leuk souvenir voor mee naar huis meenemen. Ze verkopen hier namelijk de nieuwste collectie Lego.

Adres: Legolaan 1c, 9861 AT Grootegast


#6 Dinopark

Bij Dinopark in Wedde kom je oog in oog te staan met meer dan 30 levensgrote dinosaurussen. In het park kun je onder andere Tyrannosaurus Rex, de Velociraptor en de Triceratops bezichtigen. Naast het bewonderen van de dinosaurussen, is er bij het Dinopark nog veel meer te doen. Zo kunnen de kinderen zich vermaken in de speeltuin, een ritje maken in het treintje, roeien in een roeiboot en 3D boogschieten. Ook is het mogelijk om het survivalparcour door de natuur te bewandelen. Een dagje naar Dinopark zal daarom voor een onvergetelijke ervaring zorgen.

Adres: Borgesiusweg 1, 9698 XS Wedde


#7 Ballorig Groningen

Ballorig heeft tientallen vestigingen door heel Nederland en daardoor is er altijd een Ballorig bij jou in de buurt. Ook in Groningen kunnen kinderen van één tot twaalf jaar in de overdekte speeltuin lekker rennen, klimmen, springen en glijden. Bij Ballorig kunnen ze zich begeven in de kruiptunnels, torens, ballenbaden en op de glijbanen. Ook voor het geven van verjaardagsfeestjes is Ballorig Groningen een echte aanrader.

Adres: Bieskemaar 1, 9735 AE Groningen


#8 Activiteitencentrum & kabouterpad Lauwersoog

Een andere aanrader is om met de kids de natuur in te gaan en één van de wandelroutes te bewandelen bij activiteitencentrum Lauwersnest van Staatsbosbeheer. Eén van de wandelroutes die erg leuk is voor kinderen van drie tot acht jaar is het kabouterpad. Hier kunnen de kinderen met een puntmuts op en geschminkt wangen samen met de papa’s en mama’s een route van 500 tot 1500 meter afleggen. Onderweg kunnen ze luisteren naar verhalen uit het kabouterboek en verschillende kabouteropdrachten uitvoeren. Het bewandelen van de route neemt ongeveer 45 minuten in beslag en na afloop mag de puntmuts mee naar huis worden genomen.


#9 DoeZoo

Bij DoeZoo in Leens maken kinderen spelenderwijs kennis met verschillende dieren. Zo leren de bezoekers van DoeZoo onder andere over een groot aantal insecten, hagedissen, kikkers, slangen, spinnen en neusberen. DoeZoo organiseert regelmatig leuke en leerzame kinderactiviteiten. Verder is er een uilenpad en kunnen bezoekers naar stinkdieren kijken (en misschien ook wel ruiken). Dus wil je naast een leuk uitje, ook een leerzaam uitje in Groningen voor kinderen organiseren? Dan is een bezoek aan DoeZoo zeker aan te raden.

Adres: Wierde 17, 9965 TA Leens


#10 Wonderwereld

We zijn aan het einde van deze lijst met onze favoriete kindvriendelijke uitjes in Groningen gekomen, maar deze lijst zou volgens ons niet compleet zijn zonder Wonderwereld te vermelden. Wonderwereld is gelegen in Ter Apel en hier komen kinderen terecht in een wondere wereld vol avontuur en spanning. Zo begeven ze zich bijvoorbeeld in de sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, het paddenstoelenmannetje en tante Beppie de heks. Verder worden hier speurtochten en andere activiteiten georganiseerd. 

Adres: Ruiten A Kanaal Noord 1, 9561 TE Ter Apel


Er zijn dus voldoende activiteiten in Groningen met kinderen te doen en we hopen dat je wat aan de lijst hierboven zult hebben. Mochten wij kinderuitjes in de provincie Groningen vergeten zijn te vermelden, dan wij horen wij dat graag via een reactie hieronder.

Gerelateerde berichten
GezinGratis Uitjes

Goedkoop en bijna gratis uit eten!

Ja, wij van top10uitjes houden van lekker eten, wie niet? En als dat nog kan voor weinig! Hieronder…
Lees meer
Cultuur & MuseumKidsWeekendjes weg

Top 10 uitjes in de provincie Luxemburg

De provincie Luxemburg niet te verwarren met het buurland met dezelfde naam ligt in het uiterste…
Lees meer
Cultuur & MuseumDierentuinenGezin

Top 10 uitjes in de provincie Henegouwen

Het grootste deel van het huidige Henegouwen ligt op het grondgebied van het vroegere graafschap…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *