BezienswaardighedenGezinPretparken

10 leuke uitjes voor het hele gezin in Drenthe

Een heel erg leuke provincie om samen met het hele gezin te bezoeken is toch wel Drenthe, er is hier veel te zien, en ook de nodige pretparken, dierentuinen en je kan zelfs vlot de grens over. We beschrijven er een 10 tal voor je.

avontuur meemaken in Drenthe!

1. De hunebedden

Als je aan Drenthe denkt, denk je aan Hunebedden waarschijnlijk ook de oudste monumenten van Nederland. Deze zijn gebouwd van zwerfkeien, die in de IJstijd naar Drenthe zwierven en dienden als grafkamers. De doden kregen grafgiften mee, zoals sieraden, speerpunten, bijlen en aardewerken potten met eten en drinken. Je kunt om deze te zien, op de Hunebedhighway, deze loopt van Zuid-Laren naar Coevorden en van de 52 Hunebedden tref je er langs deze’ route 66 ‘ er 47 aan.

het Hunebedcentrum te Borger

2. Dierenpark Emmen, oftewel Wildlands

Daar is van alles te zien, zoals Nortica, Serenga, Jungola en niet te vergeten Animazia. In de Olifantenvallei is pas op 19 februari 2021 een olifantje geboren, waar ze al lang op zaten te wachten. Het park is dagelijks open van 09:00 tot 17:00(working 9 to 5) en is gelegen op het Raadhuisplein 99, 7811 AP te Emmen .Je kan je tickets hier bestellen.

bron: NOS

3. Plopsa Indoor Coevorden

Erg leuk, vooral voor de kleintjes is Plopsa Indoor Coevorden, zeker als het een dag regent. Daar kan je de helden ontmoeten van Studio 100 in het prachtige theater, swingen met K3 in de K3-disco, de Plopsa speelboom en voel de hoge golven van de woeste zee.

De kleinste Ploppertjes kunnen genieten van de vele speeltuigen in de grote Bumbaspeeltuin, een avontuurlijke rit maken in de Bumbamolen of springen tussen de dansende fonteinen.

Bij mooi weer speel je in het ruime buitengedeelte met K3-Brandweermolen, K3-Verkeerspark, Klimberg en andere spannende attracties. Een hele dag plezier voor Ploppertjes van 2 tot 10 jaar!

Plopsa Indoor Coevorden bevind zich op de Reinderdijk 57, te 7751SH Dalen en reserveer hier!

4. Kamp Westerbork

Dit kamp was tijdens de 2e wereldoorlog een doorgangskamp welke gelegen was in Hooghalen in de toenmalige gemeente Westerbork. Vanuit dit kamp zijn meer dan 100.000 Joden en Roma per trein gedeporteerd naar concentratie en vernietigingskampen in Duitsland, Tsjechië en Polen en velen overleden daar onder verschrikkelijke omstandigheden. Ook werden er net achter het kamp meer dan 50 verzetsstrijders geëxecuteerd.

Het kamp werd in 1939 gebouwd voor de vele Joodse vluchtelingen, die vooral uit Duitsland kwamen. In 1942 namen die smerige nazi’s het kamp in gebruik als doorgangskamp en vlak na de 2e wereldoorlog werden hier NSB-ers geïnterneerd. Toen werd begin jaren’50 het kamp gebruikt om mensen die voor Nederland werkten, namelijk ex. KNIL militairen hier ondergebracht en de manier hoe deze mensen behandeld zijn, moeten ze in Den Haag zich diep schamen!

Tegenwoordig kan je dit kamp bezoeken, reserveer hier! en het adres; Herrineringscentrum kamp Westerbork, Oosthalen 8, 9414TG Hooghalen

Nederland – Hooghalen – Drenthe – 24-05-2018 Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Kamp terrein met bloeiende lupinnen. Foto: Herinneringscentrum Kamp Westerbork / Sake Elzinga

5. Het Gevangenismuseum te Veenhuizen

Jarenlang kwam ik hier langs als munitiebegeleider, daar er kort bij een groot munitie depot lag. Toen ik jaren geleden las dat het nu een museum was, ben ik er direct een bezoekje wezen brengen. Je kan dan rondkijken in het huis van een ambtenaar, een signalement kaart bekijken en zelfs een doodskist van een gevangene. Ook kan je toer maken met de boeven bus en eens in de gevangenis zitten of een kijkje nemen in de oude elektriciteitscentrale.

Reserveren kan hier en bezoek adres is; Oude Gracht 1, 9341AA Veenhuizen. Dagelijks open van 10:00 tot 17:00

bron: Drenthe Magazine

6. Hunzepark

Van spannende outdoor activiteiten met het hele gezin tot uren struinen door de natuur zonder iemand tegen te komen … Op Hunzepark kunt u alle kanten op! De recreatieplas op het park biedt ruime mogelijkheden om te vissen of te kanoën. En wie liever op het droge blijft, heeft keuze uit activiteiten als beachvolleybal, jeu de boules, golf en tafeltennis. Drenthe staat niet voor niets bekend als dé wandel- en fietsprovincie van Nederland: maak een mooie fietstocht vanaf het park of trek eropuit en bezoek Nationaal Park Drentse Aa en natuurgebied Hart van Drenthe. Ook een wandeling langs de hunebedden in de omgeving is zeer de moeite waard. Voor avonturiers is een dagje naar het nabijgelegen Attractiepark Slagharen of WILDLANDS Adventure Zoo een aanrader. Op het veelzijdige Hunzepark ervaart u Drenthe op zijn best!

7. Een van de drie Nationale parken

Drenthe is natuurlijk een groot natuurgebied, wat je heerlijk kunt bereiken met de fiets of te voet. Je kunt er heden ten dage zelfs nog een schaapsherder tegen komen tussen de hunebedden. Maak zelf eens kennis met de 3 nationale parken, die Drenthe rijk is, namelijk; het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentse Aa.

In het Dwingelderveld kan je grasmaaiers zien, die erg groen zijn namelijk schapen. Ook het dorp Dwingeloo is er mooi en daar kan je dan een kopje koffie drinken of van een heerlijke maaltijd genieten aan de brink. In Ruinen is het bezoekerscentrum Dwingelderveld, gelegen Benderse 22, net even buiten Ruinen.

Het Drents-Friese Wold is na de Hoge Veluwe, het grootste aaneengesloten bosgebied in Nederland en je kan er lekker wandelen of fietsen. Het heeft tevens het donkerste plekje in het bos, oh wat spannend zou Martien zeggen!

De Drentse Aa is een beek van zo’n 28 kilometer lang die door een heideveld stroomt van rond de 370 hectare. Hier vind men de grootste schaapskooi van Drenthe en ook het UNESCO Geopark de Hondsrug dan wandel je zo de IJstijd in. In de pittoreske dorpjes Balloo, Rolde, Gasteren of Loon is het heerlijk bijkomen op een terrasje of in één van de gezellige eetgelegenheden. Dus er is genoeg te doen denk ik, voor het hele gezin.

bron: ivn.nl

8. Museum de Proefkolonie

In het begin van de 19e eeuw ging het niet erg goed in Nederland, nadat Napoleon was vertrokken, die liet het land in grote armoede achter. De sociaal bewogen generaal Johannes van den Bosch komt als redder in nood met een ambitieus plan om de armoede in ons land te bestrijden door de stichting van landbouwkoloniën. Proefkolonie Frederiksoord werd als eerste opgericht en trapte af met 52 boerderijtjes om van stedelingen, keuterboertjes te maken en ook hun kinderen moesten verplicht naar school en daardoor verzekerd van werk in de toekomst. Je kan dit ervaren en je 200 jaar in het verleden begeven, te voet of op de fiets.

Je kan via ons reserveren of bezoek op de; Majoor van Swietenlaan 1a, te 8382CE Frederiksoord.

bron: proefkolonie.nl

9. Huifkarverhuur of paardrijden

Drenthe is een provincie voor de paardenliefhebbers. Je kan natuurlijk je eigen paard meebrengen, en ‘parkeren’ op een van de talloze maneges die Drenthe rijk is, of er eentje huren. De ruiterpaden in het bos en heide zijn ontelbaar en je komt er echt tot rust, omdat je er weinig tegenliggers tegen komt. Als je liever niet zelf rijd, dan kan je natuurlijk ook een huifkar huren en lekker met het hele gezin de bospaden afgaan of misschien wel overnachten. Er zijn er denk ik wel meer dan 50 en een ervan is, Thor-Heste Huifwagen recreatie. of Manege Gasselte.

bron:hubertushoevediever.nl

10. De 90e TT van Assen

Als het door gaat is er dit jaar(afhankelijk van de Corona) de 90e TT. Dit is een motorrace, die jaarlijks word gehouden op het Circuit van Assen en ook de feesten erom heen zijn de moeite. Sinds 1925 is met uitzondering van 1940-45, de TT, jaarlijks gehouden. Alleen vorig jaar ging het feest niet door en dit jaar staat het gepland voor 27 juni, en worden er meer dan 100.000 bezoekers verwacht(afhankelijk van het virus). Tickets kan je hier bestellen(als het doorgaat)!

Het circuit bevind zich aan, de Haar 9, 9405TE Assen

bron; nieuwsmotor.nl

Gerelateerde berichten
GezinGratis Uitjes

Goedkoop en bijna gratis uit eten!

Ja, wij van top10uitjes houden van lekker eten, wie niet? En als dat nog kan voor weinig! Hieronder…
Lees meer
BezienswaardighedenPretparken

Top 10 uitjes in de provincie Waals-Brabant

Samen met Vlaams-Brabant de jongste 2 provincies van België en ik heb in Vlaams Brabant gewoond en…
Lees meer
BezienswaardighedenCultuur & Museum

Top 10 uitjes in de provincie Namen

Is ontstaan in 1815 na de grote nederlaag van Napoleon, voorheen het Franse departement Samber en…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *