65+BezienswaardighedenGezin

10 Leuke uitjes in Limburg

bron: Holland.com

De meest zuidelijke provincie van het land en ze maken er ook heerlijke taarten, vlaaien genoemd. Dit lekkernij werd nog beroemder door kapelaan Odekerke uit de Nederlandse serie Dagboek van een Herdershond. Hierin kreeg je ook al een beeld van Limburg en ook van de vlaaien.

1. Drielandenpunt

Het Drielandenpunt bevind zich in het uiterste zuiden van Nederland en was zelfs een tijdje lang een vierlandenpunt. De landen Nederland, Belgie, Duitsland en het ministaatje Neutraal Moresnet, wat na de 1e wereldoorlog in Belgie opging. Er zijn diverse grensmarkeringen en ligt prachtig, niet ver van de Vaalserberg. Ten behoeve van het toerisme verrezen er in de loop der jaren twee uitzichttorens, het Labyrint Drielandenpunt. Ook enkele horecavoorzieningen en een aantal andere toeristische voorzieningen. In de omgeving van de Vaalserberg liggen diverse hotels, campings en een Landal vakantiepark.

Bezoekadres van het Labyrint is Viergrenzenweg 97 te 6291 BM Vaals en is open van 10 tot 18(labyrint sluit een uurtje eerder)

bron: Bungolowpark Schin op Geul

2. Klimpark SnowWorld

Eén van Europa’s grootste klimparken ligt in Landgraaf. Het spannendste uitje op hoogte met 25.000m² klimplezier, 1000m ziplines. En er is ook een échte Alpine Coaster en 2 verschillende klimroutes voor elk niveau!

Bezoekadres is Witte Wereld 1 te 6372 VG Landgraaf en kijk eerst even op de website van het Klimpark, daar de attracties seizoengevoelig zijn.

bron: de Limburger

3. Kasteeltuinen Arcen

Van het uiterste zuiden naar noord Limburg en hier bevind zich het kasteel van Arcen. En hier rond liggen dus de beroemde kasteel tuinen en die zijn onderdeel van de stichting Het Limburgs Landschap.

Het huidige kasteel Arcen dateert uit de 17e eeuw en werd gebouwd in opdracht van de Hertog van Gelre. Deze heren wilden een buitenverblijf, welke gebouwd werd op de restanten van het oude kasteel het Nije Huis.

Het park bestaat uit  15 sierlijke  tuinen, waaronder 16 thema’s. Er werd rekening gehouden met de seizoenen en is er een Rosarium, met 8000 soorten rozen. Ook zijn er diverse waterpartijen en een mini-golfbaan.

Bezoek adres is Lingsforterweg 26 te 5944 BE Arcen en tickets kan je hier reserveren, tot snel!

bron: Het Limburgs Landschap

4. Toverland

Attractiepark Toverland, is een deels overdekt attractiepark in het Nederlandse Sevenum. Toverland opende in 2001 haar deuren als overdekte speeltuin. Inmiddels is het uitgegroeid tot middelgroot themapark, maar nog steeds groeiende. In de afgelopen jaren ontving het attractiepark diverse prijzen voor beste attractiepark en ‘leukste uitje’.

Er zijn diverse attracties, die zich bevinden in verscheidende thema gebieden. Daar het van origine deels overdekt was, is het dus ook voorzien op het mooie Nederlandse weer.

Je kan er zelfs overnachten in een van de bungalowparken. Of op een van de campings en het park is het hele jaar geopend, zei het met verschillende openingstijden.

Bezoekadres is Toverlaan 2 te 5975 MR Sevenum, tickets reserveren kan hier!

bron: 1Limburg

5. GaiaZoo

GaiaZOO is een dierentuin gelegen in Kerkrade. Deze werd in 2005 geopend en is vernoemd naar Gaia, godin van de aarde.


Het park van 25 hectare ligt in de Anstelvallei en is onderdeel van de toeristische zone , waar ook attracties zijn te vinden als Snowworld en Megaland . De dierentuin is ingedeeld in vier thema’s, genaamd Savana, Taiga, Rainforest en Limburg. Daarnaast is er een binnenspeeltuin die DinoDome heet

Bezoekadres is Gaiaboulevard 1 te 6468 PH Kerkrade en ticket boek je hier!

bron: 1Limburg
Lekker speuren in Limburg!

6. Fun Valley Maastricht

Fun Valley is dé plek waar je een eendaagse vakantie beleeft. Voor kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten, personeelsfeesten, een uitje met het gezin.

Een dagticket (Fun ticket) van Fun Valley Maastricht biedt toegang tot het gehele park met veel faciliteiten, entertainment, eet- en drinkmogelijkheden. Daarnaast kun je nog tal van activiteiten en faciliteiten boeken om zo je bezoek aan Fun Valley Maastricht nog completer te maken.
Zo kan je een van de vele pakketen nemen, zoals de Shoot out of Adventure en deze bijvoorbeeld aanvullen met een lekker BBQ pakket.

bron: Funvalley

7. Bonnefanten

Het Bonnefantenmuseum bevind zich in de hoofdstad van Limburg, Maastricht. In het museum kan je beeldende kunst bewonderen. Het Bonnefantenmuseum is vooral bekend vanwege de collecties middeleeuwse beeldhouwkunst, Zuid-Nederlandse schilderkunst en hedendaagse kunst(vooral conceptualisme, art povera en Amerikaans minimalisme).

Ook zijn er diverse tentoonstellingen te zien, zoals het thema Huid, The Studio, Bruegel en tijdgenoten en Say it Loud. Natuurlijk is er ook nog kunst, die altijd aanwezig is; Middeleeuwse sculpturen, vroege Italiaanse schilderkunst en niet te vergeten de schatkamer collectie van Neutelings en nog veel meer……

Bezoekadres is Avenue Ceramique 250 te 6221 KX Maastricht en tickets kan je hier bestellen!

bron: Bonnefanten

8. Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk

Deze mooie kerk staat aan het Munsterplein in het pittoreske Roermond.  De naam munster is afkomstig van het Latijnse monasterium wat klooster betekent en geeft dus aan dat de kerk oorspronkelijk een abdijkerk was.

De 13e eeuwse Munsterkerk – liggend in het eeuwenoude centrum van Roermond – wordt unaniem beschouwd als hèt pronkstuk van de laat romaanse bouwkunst in Nederland. De kerk is het enige overblijfsel van een abdij voor Cisterciënzer nonnen, gesticht in 1218 door Graaf Gerard IV van Gelre.

Je kan de kerk nog steeds bezoeken en in 2020 vierde de kerk haar 800ste verjaardag en is dagelijks open van 14 tot 17 uur voor het publiek(apr/nov) en heeft zelfs een eigen website!

bron: We are Roermond

9. Gemeentemuseum Het Land van Thorn

Thorn, het witte stadje ligt in noord west Limburg en daar moet je echt een keer geweest zijn. Het Gemeentemuseum “Het Land van Thorn” is een museum in Thorn, dat zich bevindt in het pand aan Wijngaard 14.

Dit museum bevat voorwerpen die betrekking hebben op de geschiedenis van het stadje Thorn en het daar vroeger aanwezige abdij. Er zijn ook archeologische vondsten, zoals munten, te zien en er worden tevens wisselende tentoonstellingen gehouden. Verder kan men van hieruit een stadswandeling maken met behulp van een audio set.

bron: Nouveau

10. Fun Forest Venlo

Als eerste klimbos van Nederland is Fun Forest Venlo natuurlijk heel speciaal! Maar dat is niet de enige reden dat dit bos zo bijzonder is. Slingerend door de bomen kom je overal weer nieuwe uitdagingen tegen.

Je voelt je een heuse Tarzan of Jane als je aan de lianen van boom naar boom vliegt en je kunt dit allemaal beleven, op het volgende bezoekadres; Verlengde Trappistenweg 35, 5932 ND Tegelen en ticket kan je hier bestellen.

bron: Fun Forest Venlo

Gerelateerde berichten
GezinGratis Uitjes

Goedkoop en bijna gratis uit eten!

Ja, wij van top10uitjes houden van lekker eten, wie niet? En als dat nog kan voor weinig! Hieronder…
Lees meer
BezienswaardighedenPretparken

Top 10 uitjes in de provincie Waals-Brabant

Samen met Vlaams-Brabant de jongste 2 provincies van België en ik heb in Vlaams Brabant gewoond en…
Lees meer
BezienswaardighedenCultuur & Museum

Top 10 uitjes in de provincie Namen

Is ontstaan in 1815 na de grote nederlaag van Napoleon, voorheen het Franse departement Samber en…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *