BezienswaardighedenCultuur & MuseumGratis Uitjes

10 gratis uitjes in Antwerpen, Stad

1. Station Antwerpen-Centraal

Als je heel milieubewust met de trein in ’t Stad(zoals als Antwerpenaren het noemen) bent aangekomen, kun je direct al kennis maken met een van de mooiste stations van de wereld. Het opende in 1836 als eindpunt van het spoor van Mechelen naar Antwerpen. Heden ten dage bestaat het uit 3 niveaus en kan je bijna heel Europa door zoals naar Parijs of London, maar ook heel veel kortere reisjes. Het station is ook decor in vele films en er zijn diverse aansluitingen zoals metro, tram, bus of huur een fiets.

bron: GVA

2. Chinatown

Als je ’t station(Vlaams=statie) aan het koning Astridplein verlaat(zie foto boven) steek je dat diagonaal over en kom je in ongeveer 300 meter in de Van Wesenbekestraat, en als je onder de Chinese poort, die uit 2010 dateert. Daar kom je veel Aziatische restaurantjes tegen, niet alleen Chinese, maar ook veel Filipijnse en Thaise. Verder ook een grote Chinese supermarkt(Sun Wah) en zelfs een Boeddhistische tempel. In de van Arteveldestraat, vind je dit restaurant, waar je gerechten uit Nepal kunt proeven en welke ik zeker aanbeveel, https://everestfood.be/

bron: sitesgoogle

3. De stadfeestzaal aan de Meir

Zoals gezegd ligt de zaal aan de Meir, de belangrijkste winkel straat van Antwerpen, Stad. Dit gebouw dateert alweer meer als een eeuw, en door de poort heb je toegang tot de achterliggende feestzaal en is zeker de moeite waard te bezoeken, is het niet voor de kleine winkeltjes dan wel voor een frisse pint.

Bron: GVA

4. Gratis rondleiding in Diamondland

Als je het station aan de zuid west kant verlaat, dan kom je in de Pelikaanstraat en dat is het hart van Diamant wijk. Daar tref je heel veel juweliers aan(dus daarom is je uitje misschien niet gratis) en ongeveer 70 % van alle diamanten, worden in Antwerpen verhandeld. In een van de grootste toonzalen, kan je de vakmensen(zetters en slijpers) aan het werk zien, en je kan hier een gratis
rondleiding krijgen van 45 minuten, wel van te voren online reserveren en Diamondland is gevestigd aan de Appelmanstraat 33A te Antwerpen en geopend van maandag t/m zaterdag van 09:30 tot 17:30

Leuke wandeling in ’t Stad

5. Vogeltjes markt

Iedere zondag word deze markt gehouden, zowel op het Theaterplein als op de Graanmarkt en dit al sinds de 16e eeuw dat er hier pluimvee wordt verkocht, eigenlijk een soort Wuhan. Het is zeker de moeite op deze markt eens te bezoeken en zorg dat je op tijd bent, want rond 13:00 beginnen ze de stalletjes alweer op te ruimen.

bron: GVA

6. De vreemdelingen markt

In het centrum van de Stad wordt iedere zaterdag de exotische of vreemdelingen markt gehouden. Je vind hier veel Belgische, Marokkaanse, Turkse en zuidelijke producten en kan wel zeggen erg lekker. Deze markt bevind zich op de Oude Vaartplaats te Antwerpen en duurt tot ongeveer 16:00 en ongeveer 1 kilometer lopen van het Centraal station of tram 10.

bron: shots & bits

7. Het MAS of Museum aan de Stroom

Dit museum bevind zich op ’t Eilandje, aan het begin van de havens en is bereikbaar vanaf het Centraal Station met de tram, lijn 7 of met de bus nummer 17 en natuurlijk ook te voet of met de huurfiets of step. Dit museum werd geopend in 2011 en heeft 8 tentoonstellingsruimten en deze zijn betaald te bezoeken, maar wat gratis is, is het panorama uitzicht vanaf het terras op de bovenste verdieping, dat is magnifiek en kan erg mooie plaatjes opleveren.

bron: GVA

8. Het wandelterras aan de schelde

Niet ver van het MAS kom je op het wandelterras aan, denk dat het zo’n 1100 meter is en ligt naast het oudst bewaarde gebouw van Antwerpen Stad, het Steen. Je kunt op dit terras genieten van je sandwich en iets drinken, als je dat hebt meegebracht. Je kunt dan genieten van de boten die varen op de schelde, en van het uit de 13e eeuw dateerde gebouw, het Steen.

bron: GVA

9. Sint Annatunnel

Niet ver(circa 600 meter)van het Steen ligt dan weer iets geheel anders, namelijk de Sint Annatunnel. Deze tunnel werd speciaal gebouwd voor voetgangers en fietsers werd in 1933 geopend en verving 2 overzet veren. De tunnel is 572 meter lang en ligt op 31.5 meter onder de grond, en verbind de linkeroever met ’t Stad. Tijdens de tweede wereldoorlog liep de tunnel door toedoen van die strontmoffen enige schade op en werd nogmaals gerestaureerd begin jaren 90.

bron: PZC

10. Sint Pauluskerk

Ook niet ver van de schelde, en in het schipperskwartier, ligt de Sint Pauluskerk. De kerk is van april tot oktober open van 2 uur tot 5 uur. Behalve veel ander moois vindt u werk van Rubens terug. Er is ook een schatkamer, daarvan is de toegang 1 euro

bron: Topa.be

Gerelateerde berichten
GezinGratis Uitjes

Goedkoop en bijna gratis uit eten!

Ja, wij van top10uitjes houden van lekker eten, wie niet? En als dat nog kan voor weinig! Hieronder…
Lees meer
BezienswaardighedenPretparken

Top 10 uitjes in de provincie Waals-Brabant

Samen met Vlaams-Brabant de jongste 2 provincies van België en ik heb in Vlaams Brabant gewoond en…
Lees meer
BezienswaardighedenCultuur & Museum

Top 10 uitjes in de provincie Namen

Is ontstaan in 1815 na de grote nederlaag van Napoleon, voorheen het Franse departement Samber en…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *