GezinGratis UitjesOpa & Oma

10 gratis uitjes in Amsterdam

10 leuke gratis uitjes in Amsterdam

In Amsterdam is er voldoende te beleven en hoewel Amsterdam geen goedkope stad is, zijn er genoeg leuke gratis activiteiten. Ideaal voor wanneer je geen geld wilt of kunt uitgeven, maar er wel even tussenuit wilt gaan. Wij hebben hieronder de 10 leukste gratis uitjes in Amsterdam op een rij gezet. Sommige uitjes uit de lijst hieronder kun je doen in slechts 10 a 20 minuten, maar er zitten ook uitjes tussen waar je met gemak een aantal uurtjes mee zoet bent. Zijn wij uitjes vergeten te vermelden? Je kunt dit laten weten via een reactie onderaan de pagina.


#1 Het Begijnhof

Het Begijnhof is verborgen in het drukke centrum van Amsterdam. Het hofje bestaat al sinds de 14e eeuw en is gelegen achter een deur bij het Spui. Wanneer je even de drukte van de binnenstad van Amsterdam wilt vermijden, is een bezoekje aan het Begijnhof een echte aanrader. Het is hier erg rustig en het lijkt net alsof je in een andere wereld bent binnengestapt. 

 

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 373, 1012 RM Amsterdam

 


#2 Met de veerpont over het IJ

Achter het Centraal Station kun je met meerdere veerponten gratis het IJ over. Zo gaat er een veerpont naar Amsterdam Noord, maar ook een pont naar NDSM werf, waar je onder andere gratis street art kunt bezichtigen. Wanneer je de pont naar het NDSM werf neemt, ben je ongeveer twintig minuten op het water en kun je onderweg heerlijk genieten van de omgeving. Met pont naar Amsterdam Noord ben je ongeveer drie minuten onderweg en hier vind je onder andere het Eye Filmmuseum, ADAM toren en het mooie park van Tolhuis. In het Eye Filmmuseum kun je regelmatig gratis tentoonstellingen bijwonen.


#3 Gratis concert in het Concertgebouw 

In het Concertgebouw kun je elke woensdagmiddag (tijdens het theaterseizoen) een gratis concert bijwonen. Om 12:30 uur wordt hier dan vaak  gerepeteerd voor het concert dat ‘s avond wordt gegeven. Het is niet mogelijk om hiervoor te reserveren, maar als je zorgt dat je een half uur van tevoren aanwezig bent, is er meestal nog wel plaats.

Adres: Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam


#4 Stadswandeling door het centrum van Amsterdam

Een ander gratis uitje in Amsterdam dat zeker niet mag ontbreken is het maken van een stadswandeling. Voor een stadswandeling door het centrum van onze hoofdstad hoef je helemaal geen tour te boeken of een gids in te schakelen. De stad heeft voldoende te bewonderen en je kunt zowel het heft in eigen hand nemen en zien waar het schip strandt, maar het is ook mogelijk om één van de verschillende apps te downloaden waarmee er een route voor je wordt uitgestippeld. Zelf heb ik regelmatig gebruik gemaakt van de apps WandelZapp en Walk the City.  


#5 Bezoek de Rijksmuseumtuinen 

Het Rijksmuseum heeft een prachtige tuin, waar je meerdere historische tuinstijlen terugvindt. Bewonder onder andere mooie vijvers, gazons, beelden en bouwfragmenten. De tuinen zijn gratis te bezoeken en is perfect om even tot rust te komen en genieten van al het schoons dat de tuinen te bieden heeft. De Rijksmuseumtuinen zijn overigens ook dichtbij het Vondelpark, wat wij ook zeker in Amsterdam kunnen aanraden.

Adres: Museumstraat, 1071 ZC Amsterdam


#6 Een rondleiding door Gassan Diamonds

Wist je dat Amsterdam al vier eeuwen bekend staat als de ‘City of Diamonds’ en wereldwijd geroemd wordt om de hoogwaardige kwaliteit van diamanten? Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis hiervan of meer wilt weten over slijpvormen, karaten en kleuren, zal zeker een keer een rondleiding moeten volgen bij de diamantair Gassan Diamonds. Dagelijks worden hier in meer dan 27 talen gratis rondleiding gegeven tussen 09:00 en 17:00 uur.

Adres: Nieuwe Uilenburgerstraat 173-175, 1011 LN Amsterdam


#7 De Noorderkerk en de Westerkerk in de Jordaan

Amsterdam staat vol met prachtige kerken en daarom kunnen we een bezoek aan enkele van deze kerken ten zeerste aanraden. Sommige kerken worden gebruikt voor exposities, zoals de Oude en de Nieuwe kerk. Uit eigen ervaring kan ik beamen dat een bezoek aan de Westerkerk en de Noorderkerk in de Jordaan zeker de moeite waard. Beide kerken zijn gratis te bezoeken.

Adres de Noorderkerk: Noordermarkt 48, 1015 NA Amsterdam
Adres de Westerkerk: Prinsengracht 279, 1016 GW Amsterdam


#8 Street art bekijken op NDSM werf

Hierboven gaven we al aan dat je met het pontje van Amsterdam Centraal binnen ongeveer twintig minuten bij het NDSM-terrein bent. Erg fijn om op het water te genieten van de omgeving met een heerlijk briesje. Eenmaal aangekomen op het NDSM werf is er voldoende te bezichtigen en beleven. Zo is een aanrader om een lekker drankje te doen op het hippe en gezellige terras van Pllek. Ook zijn er meerdere andere gezellige plekken waar je wat kunt eten en drinken. Verder heeft het terrein veel artistieke muurschilderingen. Zo is de muurschildering van bijvoorbeeld Anne Frank zeer indrukwekkend. 

Adres: NDSM-Plein 28, 1033 WB Amsterdam 


#9 De stad verkennen op de fiets

Een stadswandeling door het centrum van Amsterdam is natuurlijk erg leuk, maar ook per fiets is de ‘fietsstad van de wereld’ een echte aanrader. Fiets bijvoorbeeld door de kleine straatjes van de Jordaan, over de grachten of door één van de mooie parken die de stad te bieden heeft. Dit kun je uiteraard goed combineren met andere plekken uit deze lijst met gratis uitjes in Amsterdam. Er zijn genoeg mogelijkheden om in Amsterdam een fiets voor een dagje te huren.


#10 Relaxen in één van de mooie parken

Met zoveel prachtige parken mag een bezoekje ervan niet ontbreken in deze lijst met onze favoriete gratis uitjes in Amsterdam. Zomers is het ideaal om gezellig te picknicken of barbecueën in bijvoorbeeld het Rembrandtpark of het Westerpark. Wil je liever wat actiever bezig zijn? Dan kun je er natuurlijk ook lekker wandelen of sporten. Ook worden er regelmatig gratis evenementen in de parken van Amsterdam gehouden. Naast het Rembrandtpark en Westerpark, zijn ook het Amstelpark, Vondelpark, Oosterpark en Sarphatipark zeker de moeite waard om te bezoeken.


Wanneer je geen geld wilt uitgeven, maar toch er op uit wilt gaan in Amsterdam, is er voldoende te beleven. We hopen dat je wat aan onze lijst met de 10 leukste gratis uitjes in Amsterdam hebt gehad. Zijn wij volgens jou enkele uitjes of plekken vergeten te vermelden? Dan horen wij dat graag via een reactie hieronder.

Gerelateerde berichten
GezinGratis Uitjes

Goedkoop en bijna gratis uit eten!

Ja, wij van top10uitjes houden van lekker eten, wie niet? En als dat nog kan voor weinig! Hieronder…
Lees meer
Cultuur & MuseumDierentuinenGezin

Top 10 uitjes in de provincie Henegouwen

Het grootste deel van het huidige Henegouwen ligt op het grondgebied van het vroegere graafschap…
Lees meer
Cultuur & MuseumGezinGratis Uitjes

Top 10 gratis uitjes in Brussel

Beste lezer van deze website, ook in Brussel hebben wij wederom een 10-tal gratis uitjes voor je…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *