Actieve UitjesBedrijfsuitjesMannen

10 actieve uitjes in de provincie Gelderland

Top 10 actieve uitjes in Gelderland 

Wil je er een actief dagje uit van maken in Gelderland? Dan heb je geluk, want in de provincie is er zowel voor jong als oud genoeg te doen. En om je een beetje op weg te helpen hebben wij hieronder een top 10 samengesteld met uitjes dat altijd resulteert in een geslaagd dagje weg. Mochten wij een uitje vergeten zijn te vermelden, dan horen wij dat maar al te graag via een reactie onderaan de pagina.


#1 Zips & Ropes

Voor wie toe is aan een adrenalinekick, moet echt een keer langsgaan bij Zip & Ropes. Bij het recreatiepark kunnen bezoekers klimmen en klauteren in uiteenlopende attracties. Zo kun je ervoor kiezen om te klimmen in de Money Madness, te gaan abseilen of misschien kies je voor de Insane Gravity. Hier val je van een hoogte van vijftien meter loodrecht naar beneden. Waarvoor je ook kiest, het wordt sowieso een geslaagd dagje uit.

Verder is er voor jong en oud van alles te doen. Zo zijn er voor kinderen van verschillende leeftijden leuke attracties. Ook is Zip & Ropes ideaal voor het geven van een kinderfeestje.

Adres: Groene Heuvels 1, 6644 KX Ewijk


#2 Piloot voor een dag

Heb je altijd al eens een vliegtuig willen besturen, terwijl vrienden, collega’s of familie achterin zitten? Dit is mogelijk bij VliegExperience. Je ervaart tijdens een vliegles van een ervaren piloot hoe het is om een vliegtuig te besturen. Ook voor wanneer je liever niet achter het stuur wilt zitten, maar wel al het moois wilt bekijken van de Hoge Veluwe, kan dat bij VliegExperience. Zo bieden ze een zestal vluchten aan en zie je op iedere vlucht weer andere dingen. Hoe dan ook, of je nu zelf achter het stuur zit of niet, het zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Adres: De Zanden 55, 3795 PA Teuge 


#3 Test je conditie met de mountainbike challenge

Beschik je niet over een top conditie? Dan kun je dit actieve uitje beter links laten liggen. Met de Mountainbike Challenge word je conditie getest door het racen door de modder, langs steile hellingen en over bochtige weggetjes. Dit is ook een zeer leuk als bedrijfsuitje of om samen met vrienden te doen. Het is namelijk zeer competitief en het is leuk om te weten via van jouw vriendengroep of collega’s het snelste is. Verder oefen je hier onder begeleiding van een professionele instructeur hoe je het beste de controle over je mountainbike kunt krijgen.

Je kunt dit uitje eventueel ook combineren met koffie/thee en wat lekkers of een compleet driegangendiner.

Adres: Buurtlaan West 5, 3905 JL Veenendaal


#4 Airsoft of paintballen 

Een andere actief uitje in Gelderland dat altijd leidt tot een succes is airsoft of paintballen. In heel Nederland zijn er veel locaties waar dit mogelijk is en ook in Gelderland is dat het geval. Dus wil je over hindernissen springen, de vijand aanvallen en gewoon lekker schieten? Dan is paintballen of airsoft echt iets voor jou. Vaak kun je dit combineren met bijvoorbeeld een BBQ, borrel of andere activiteiten. Ook wanneer je op zoek bent naar een geschikt bedrijfsuitje of een uitje met vrienden, moet je dit zeker in overweging nemen.

Airsoft of paintballen is beschikbaar op meerdere locaties in Gelderland.


#5 Escape tour

De laatste jaren is de escape room bij een veel breder publiek populair geworden. Tijdens het boeken van de Escape Tour ga je in één van de Veluwse steden op zoek naar de uitgang. Er wordt geadviseerd om dit met twee tot vijf personen te spelen. Hierdoor kunnen alle teamleden fanatiek meedoen met het spel. Bij een groep met meerdere personen kunnen jullie de groep splitsen in meerdere teams en wordt het spel een stuk competitiever. 

Je ontvangt na het boeken de inloggegevens om de game op locatie te starten. 


#6 Fiets langs 8 kastelen

Heb je geen zin in een groepsuitje, maar wil je er wel op uit? Stap op de fiets en volg de 36 kilometer lange Achtkastelenroute door de bossen in de Achterhoek. De fietsroute brengt je over landgoederen en langs acht verschillende kastelen.

Door het volgen van de gele bordjes maak je de oudste bewegwijzerde fietsroute van Nederland. Deze gele bordjes staan al sinds 1913 langs de weg en leiden dus al meer dan een eeuw lang mensen langs de volgende kastelen: ackfort, Suideras, Den Bramel, Vorden, De Wildenborch, De Kieftskamp, De Wiersse en Het Onstein. Onderweg fiets je ook langs historische boerderijtjes en pittoreske dorpjes.


#7 E-mountainbiken 

Hierboven las je al dat de Mountainbike Challenge een erg leuk actief uitje in Gelderland is, maar doe je het toch liever iets rustiger aan, dan is het huren van E-mountainbiken een goed alternatief. Met een elektrische mountainbike kun je door elke modderbad en over elke berg scheuren zonder een enorme inspanning te verrichten. Dankzij de vier verschillende standen kun je eenvoudig aangeven hoeveel hulp je hierbij wilt. 

Bij het huren van de E-mountainbike ontvang je ook een GPS. Met de GPS kun je over de mooiste plekjes van de Veluwe rijden. Ook zul je dankzij de GPS niet snel verdwalen. 

Het huren van E-mountainbiken is mogelijk in Garderen, Hoenderloo, Harderwijk, Otterlo.


#8 Klompensafari

Heb je weleens van de Klompensafari gehoord? Bij Vadesto Outdoor Adventure kun je in een grote gele klomp over het water varen. Heerlijk om met mooi weer de natuur te verkennen vanaf het water. De klomp heeft een overdekte neus waar je in de schaduw kunt genieten van een lekker drankje.

Het is bij Vadesto Outdoor Adventure ook mogelijk om de Klompsafari te combineren met andere actieve uitjes, zoals mountainbiken, klootschieten, crazybiken en touwtrekken.

Adres: De Bleek 3, 8051 EE Hattem 


#9 Karten

Wil je karten in Gelderland? Dan adviseren we je om langs te gaan bij ZERO55. De kartbaan van ZERO55 is uniek in Nederland. Tijdens het karten rijdt je ieder rondje zowel buiten als binnen. Mocht het buiten regenen, dan bouwen ze de kartbaan om. Hierdoor kun je het gehele jaar door racen tegen vrienden of andere rijders. Het is bij ZERO55 ook mogelijk om de kick van elektrisch karten te ervaren.

Wil je karten combineren met een andere activiteit? Het is hier ook mogelijk om karten te combineren met lasergamen.

Adres: Colosseum 84, 7521 PT Enschede


#10 Dagje Veluwe met een klassieke Mini Cooper

Voor de liefhebbers van de authentieke Mini Cooper is dit misschien wel het leukste uitje uit deze lijst. Het is namelijk mogelijk om in een Mini Cooper uit de jaren 70/`80 door het hart van de Veluwe te rijden. Het rijden is pure nostalgie.


Voor wie op zoek is naar een actief uitje in Gelderland, heeft dus voldoende keuze. We hopen dat je daarom iets hebt gehad aan de bovenstaande lijst. Mochten wij volgens jou een uitje vergeten zijn te vermelden, dan horen wij dat graag via een reactie hieronder.

Gerelateerde berichten
Actieve UitjesBezienswaardighedenGezin

Top 10 uitjes in de provincie West - Vlaanderen

Persoonlijk mijn favoriete provincie, ik praat ook als Donald Muylle als gevolg van de hersenschade…
Lees meer
65+Actieve UitjesGezin

Top 10 uitjes in de provincie Zeeland

Ja, ben een Zeeuw en wat kan ik er nog meer over vertellen. Heb over de hele wereld gereisd, gewoond…
Lees meer
65+Actieve UitjesGezin

10 top gave uitjes in Overijssel

Wie kent het liedje van Toontje Lager niet meer, Lente in Twente. Zodra de lente begint spookt dat…
Lees meer
Nieuwsbrief
De Leukste Uitjes

De leukste uitjes in Nederland in je mailbox. Maximaal 1 nieuwsbrief per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *